Динамично време през новата седмица

607 преглеждания

Предстои ли температурите да се понижат

В понеделник ще има ниска слоеста облачност в северните и източните райони на страната. Над Югозападна България облачността постепенно ще се разкъсва и ще намалява. 

В следобедните часове над западната половина на страната ще е предимно слънчево, а над източната ще има значителна облачност. Вятърът ще е слаб до умерен от север-северозапад. Максималните температури ще са между 0 и 6 градуса.

Предимно слънчево ще е над планините. Вятърът ще е умерен до силен от север-североизток. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около нулата, а на 2000 метра ще бъдат около -5 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно, но валежи не се очакват. В нощта срещу вторник облачността ще се разкъса и ще намалее. Вятърът ще е слаб до умерен от север. Максималните температури ще са между 2 и 5 градуса, температурата на морската вода е около 7 градуса, а вълнението на морето е 1-2 бала.

Слънчево време ни очаква във вторник и сряда. Ще духа слаб запад-северозападен вятър, а максималните температури през деня ще се повишат с до 10 градуса. В края на деня в сряда обаче ще започне застудяване.

В четвъртък облачността ще е променлива и на места ще има превалявания. Вятърът ще се усили и температурите ще продължават да се понижават.

Очаква се вятърът постепенно да отслабне до петък, когато времето отново ще е предимно слънчево.

Източник: sinoptik.bg

Снимка: pixabay.com