За кризата и вземането на пари на заем

468 преглеждания

Колкото повече информация имате за парите, толкова по-лесно можете да ги управлявате

Последните няколко години бяха тежки. Пандемията от Коронавирус и финансовите кризи промениха живота ни предимно в негативен аспект. Като добавим и покачващата се инфлация, както и ниските доходи в страната ни – положението стана още по-тежко. Започнахме да живеем със забавени темпове и много от нас загубиха финансовата си стабилност.

Как пандемията промени живота ни?

Ковид кризата се отрази на всички ни. Много хора загубиха работните си места и започнаха да вземат пари на заем, за да оцелеят и да могат да покриват непрекъснато увеличаващите се разходи. Бизнесът също пострада значително. Голяма част от компаниите на пазара фалираха, а друга част все още не могат да се възстановят напълно от претърпените загуби. Ежедневието ни и начинът ни на живот също се промениха драматично. Намалихме социалните си контакти и станахме по-внимателни по отношение на здравето си. Започнахме все повече да комуникираме чрез технологии, а голяма част от работните процеси също се автоматизираха и дигитализираха.

Вземането на пари на заем – добро или лошо решение е?

Поради ниските доходи и покачващите се разходи, много хора започнаха да вземат пари на заем. Част от потребителите теглят кредити от банки и фирми за бързи кредити, а други вземат пари на заем от близки и познати. Да вземете заем от познат е по-изгодно, но пък е по-трудно да се намери човек готов да ви заеме нужната сума. Кредитите от финансови институции са скъпи, но в определени ситуации могат да бъдат правилно решение. Важно е винаги да правите информирани избори и да сте запознати с условията по кредита, който вземате. Изберете надежден кредитор и проучете подробно неговите изисквания и условия. Разберете какъв е ГПР (годишен процент на разходите) и изберете вноски, които няма да тежат на бюджета ви.

Пари на заем онлайн

Поради пандемията и дигитализирането на повечето процеси, все повече потребители започнаха да търсят онлайн заеми. В последните години този тип кредити станаха много популярни и изключително достъпни. Освен, че не трябва да посещавате офис на кредитора, всичко се случва бързо и лесно. С няколко клика можете да кандидатствате за кредит, като обикновено становището от кредитора се дава почти веднага. Ако сте одобрени, повечето фирми, които предлагат онлайн кредити, ще ви предоставят възможността да подпишете цялата необходима договорна документация на момента, от разстояние. След като сте одобрени, можете да получите бързо исканата сума.

Научете повече за финансите

Колкото повече информация имате за парите, толкова по-лесно можете да ги управлявате. Образовайте финансово и себе си и децата си. Разберете как можете да заделите средства за бъдещето или да инвестирате. Прочетете за пенсионните фондове, застраховките, данъците. Повечето информация ви позволява да вземате по-добри решения и да боравите по-лесно с парите си. Колкото по-правилни избори правите, толкова по-лесно ще ви бъде да останете финансово стабилни. Ако прибегнете до тегленето на кредити – винаги ги изплащайте навреме. Забавите по погасяването на задължението водят до наказателни лихви, както и лоша кредитна история.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук