Изборният ден на територията на Софийска област започна нормално

2035 преглеждания

На запад от София кмет избират в Божурище, Костинброд и Своге

Към 07:00 ч. всички секционни избирателни комисии на територията на Софийска област започнаха работа в нормална обстановка. Преди началото на изборите не са регистрирани сериозни нарушения на обществения ред, информират от Областна дирекция на МВР - София.

В общините на запад от София, днес се гласува за общински кмет в Божурище, Костинброд и Своге. Избори има и четири населени места на територията на община Своге, както и в село Пролеша, община Божурище. 

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/982 22 32 и на e-mail izbor@mvr.bg.
 

Служителите на сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР- София ще работят в днешния ден от 08:30 до 19:30 ч. Те ще издават  удостоверения (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите. 

Гласуването приключва в 20:00 ч. Изборният ден може да бъде удължен по преценка на Централната избирателна комисия, ако в 20:00 ч. пред изборните помещения има желаещи да гласуват, но удължаването може да е най-много с един час - до 21:00 ч.

Гласуването ще е само и единствено с хартиени бюлетини. Освен двамата претенденти за кмет, гласоподавателите могат да изберат и опцията „Не подкрепям никого“, но това не влияе на резултата. За избран ще се счита кандидатът, събрал по-голямата част от гласовете.

EspressoNews

Снимка: ОД на МВР - София