Каква е формулата, която ще осигури по-добро бъдеще за България?

676 преглеждания

Лекторите на младежката конференция Future Makers 2020 „забъркват“ съставките, нужни за дългосрочното благоденствие на нацията ни

„Ако не подминаваме малките нередности, големите няма да се случват“

„Повече действие и по-малко мрънкане“

„Да вярваш, че промяната може да дойде от теб“

Това са само част от посланията, които лекторите на младежката конференция Future Makers 2020  избраха да включат в своите „рецепти“ за по-добро бъдеще на страната ни. Обърнахме се към тях, защото в тяхно лице виждаме 11 млади хора, които имат потенциала да променят за добро не само своя живот, но и условията, в които всички ние живеем.

На 21 ноември Мартина, Георги, Даниел, Виктор, Татяна, Ива, Ева, Иван, Аделина, Стефани и Борислав ще се изправят на сцената на събитието Future Makers, за да вдъхновят младите хора в България да открият „нещото“, което ще ги направи не само успешни професионалисти, но и щастливи хора.

Първото издание на младежката конференция Future Makers 2020 ще се случи във формат, който ще даде шанс на повече млади хора да открият ценни идеи и мотивация за своята успешна професионална реализация.

Участието във Future Makers 2020 е отворено за всички, които търсят вдъхновение и идеи за следващите стъпки от своята реализация, независимо в каква професионална сфера проявяват интерес. Програмата на 21 ноември ще започне с 9 презентации, излъчени на живо в Zoom, както и във Facebook страницата на  NEXTSTEP.bg - младежка платформа за кариерно и личностно развитие. Лекторите ще разкажат своите истории пред камерна публика на живо, а посланията им ще бъдат достъпни до всеки, който разполага с устройство с интернет.

Регистрацията за участие в събитието е отворена на www.futuremakers.nextstep.bg за всички, които освен да гледат лекциите, искат да се включат и в разширената част на програмата и да получат допълнителни насоки и материали.

Каква е вашата формула за едно по-добро бъдеще на България?

Даниел Пенев, журналист: Всяко общество има своите особености, но дългосрочното благоденствие навсякъде зависи от няколко основни елемента: възпитание, почтеност, уважение, солидарност, образование, критично мислене, любопитство, трудолюбие, кураж и съзнание за лична отговорност. Днес в България имаме остра нужда от завръщане към тези добродетели. От нас зависи.

 

Мартина Георгиева, StudyHub BulgariaНяма формула за мен. Всеки трябва да действа, просто да действа, да работи много по своему и промяната ще се види. Както аз обичам да казвам, ако не подминаваме малките нередности, големите няма да се случват.

 

 

Виктор Колев, ученик: Като ученик съм леко пристрастен, но вярвам, че образованието и насърчаванего на смислени инициативи е ключово за развитието на българското общество и изграждането му като по-устойчиво, по-сплотево и по-активно.

 

 

 

Ива Николова и Ева Николова, Доброволец.com: Да бъдем малко по-ангажирани и малко по-инициативни, а ако успеем и на втора, директно може да се водим по твърденията на великия Питагор - a^2 + b^2 = c^2(класика), където “a” и “b” са така специфичните качества, а “c” е бъдещето.

 

 

Аделина Андонова, Екип Вдъхновители: Бъдещето е в нашите ръце. Формула не бих казала, че има. Трябва да разберем, че отговорността да живеем в по-добра държава, в по-добри условия, в едно по-разбрано и толерантно общество, е само и единствено наша. И трябва да се стараем всеки ден да променяме средата около нас. Било то и с малки стъпки.

Как? Ами дори една усмивка, подарена на непознат, може да промени неговото съзнание. И човекът отсреща да си каже: „Мога и аз да усмихна някого. Хубаво е.“

Младите хора в България имат нужда да бъдат чути и приети. Приети със своите идеи, своите виждания, разбирания. Да не бъдат съдени за иновативните си предложения. Защото в страната ни има изключително много потенциал в младите хора. Те просто имат нужда от възможност да създават по-добро бъдеще. Формулата за по-добро бъдеще на България е да вярваш, че промяната може да дойде от теб.

Борислав Йорданов, Resume Sportswear: Да сме по-отворени към промяната и да започнем да даваме повече, отколкото да взимаме.

 

 

 

Георги Коджабашев, татуист: Бъдещето е тук и сега. Няма как да имаме различно утре, ако днес правим същото като вчера. Промяната не идва отвън, а отвътре. Да насочим колективното съзнание навътре е основната посока за промяната, която ще направи бъдещето в България по-добро за всички нас.

 

 

Стефани Събчева, Stephanie Sport: Повече млади хора, които имат куража да действат, учат и постигат. Повече истински усмивки и по-малко завист. Повече действие и по-малко мрънкане.

 

 

 

Иван Драгомиров, учител: Мога да говоря само от гледна точка на образователната ни система, не съм експерт, който е в състояние да дава оценка за бъдещето на България. За мен е много важно децата да развиват умения и да прилагат наученото. Да се развива изследователската нагласа у тях от ранна възраст е нещо, което не само е необходимо, но и ги надгражда като личности.

За нас, като учители, е важно да се вслушваме в учениците си. Много често те ни казват от какво имат нужда, ние просто трябва да ги чуем и да направим нещо по въпроса. Силно акцентирам и на личния пример, защото в класната стая това е нещото, което играе ключова роля. Ако искаш от учениците си да се държат по конкретен начин и да проявяват конкретни ценности, ти самият трябва да си човекът, който в класната стая демонстрира това. Те го приемат за нормално и в един момент сами започват да го изпълняват. Формулата: желание за промяна + личен пример + подкрепа = успех.

Татяна Иванова, уеничка: Формула няма. Аз ще се опитам да науча възможно най-много и да направя всичко по силите си, да получа най-доброто образование в света, да предам наученото и да следвам мечтата си. За мен изключителна важност има примерът, който давам. Искам да вдъхновявам и предизвиквам хората да бъдат най-добрата версия на себе си. Не за бъдещето на България...За бъдещето на света!

 

EspressoNews e медиен партньор на Future Makers 2020.

Какво място отреждат българските Future Makers на социалните каузи?
Запознайте се отблизо с лицата на младежката конференция Future Makers 2020
Младежкото събитие Future Makers ще се проведен онлайн

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук
 
 
 
 

Тагове