Какво трябва да знаем преди пътуване до Дубай?

3254 преглеждания

Градът, който никога не спи, ще ви очарова с разнообразие и колорит

Има много интересни дестинации по света, които е добре да бъдат посетени. Когато планирате следващата си почивка, се насочете към място, което ще ви създаде много емоции и незабравими спомени. Почивки до Дубай се организират от туристическите агенции целогодишно. Офертите са примамливи с това, че наред с отдиха потребителят научава много за историята, посещава забележителностите, има досег с културата и обичаите.

Препоръчително е да съберете подробна информация, свързана с необходимите документи за пътуване, хотела в който ще отседнете, транспорта, валутата и други подробности, които ще направят почивката ви по-спокойна. Всеки, който е посещавал града, ще ви насочи към организирана екскурзия, в която ще разгледате подробно най-известните забележителности.

Къде се намира Дубай?

Дубай е столицата и най-големия град на емирство Дубай от Обединените арабски емирства. Той е финансов и търговски център на ОАЕ. Известен е с яркото, изпепеляващо слънце, пустинята, луксозните небостъргачи и модерните търговски центрове. Разположен е на крайбрежието на Персийския залив. Забележителното тук е човешката фантазия и креативността на архитектите.

Строят се редица изкуствени острови с плажна ивица до 120 км. През последните години Дубай е една от най-мечтаните дестинации за почивка и забавление. Регионът също така е интересен с различна от нашата култура и религия, както и с традициите на местното население.

Какъв е климатът?

Дубай е известен със своя горещ и сух тропически климат. През юли и август температурата е около 38°C. През зимните месеци е далеч по-приятно и обикновено ще се насладите на близки до нашите ширини 25°C. Важно е да знаете, че поради сухия въздух, дневните и нощните температури са много различни.

През зимата вечер времето може да е действително студено около 10°C. Валежите са рядкост и не траят дълго. Туристите могат да посещават плажовете и морето целогодишно, като за нашия вкус по-подходящи са зимните месеци, понеже през лятото водата е прекалено гореща.

Почивки до Дубай

Кои забележителности да посетим в Дубай?

Има наистина много неща, които ще ви бъде интересно да разгледате по време на почивката си в този невероятен град. Днес от Екватор БГ ще ви представи най-известните атракции, които не бива да пропускате:

- аквариума и подводния зоопарк – уникално място, което всеки турист трябва да посети, ако е на почивка тук. Изключително харесван е тунелът, който ви позволява да бъдете още по-близо до подводния свят. Освен 33 000 животни ще видите и 400 акули. Аквариумът се намира в сградата на Дубай МОЛ и може да съчетаете тази атракция с малко шопинг по магазините;

- шоуто на пеещите фонтани – впечатляващата визия на най-големите пеещи фонтани в света не е за изпускане. Всяка вечер между 18 и 23 часа има шоу на всеки 30 минути;

- екскурзия с джип през дюните – има много компании, които ще ви предложат подобно изживяване. След като се насладите на дрифта между пустинните дюни, вечерта може да завърши с барбекю или да нощувате в бедуински лагер;

- Majlis галерия – тя се намира в стара вятърна мелница в квартал Бастакия. Тук ще разгледате традиционни стъкларски изделия, платове, керамика и картините на съвременни художници;

- Джамията Джумейра – за разлика от други джамии тази е отворена за посещение от немюсюлмани. Важно е да сте облечени подходящо за религиозен обект и да се включите в туристическата обиколка;

- Бурдж Халифа – качете се на върха на 160 етажния небостъргач. Близо десетилетие това беше най-високата сграда в света. Гледката от площадката на върха е невероятна.

Това е само една малка част от забележителностите, които може да ви заинтригуват през почивката в Дубай. Градът, който никога не спи, ще ви очарова с разнообразие и колорит.

Какво е нужно да знаем, ако планираме почивка?

Наясно сте, че посещавате държава с доста различна от нашата религия и култура. Трябва да проявите уважение към това и да се съобразите с някои изисквания. Градът е пълен с туристи и те имат свободата да се обличат както преценят, но все пак не използвайте прекалено разголени дрехи, които ще привлекат вниманието. Облеклото ви трябва да бъде прилично.

Изберете си удобни летни тоалети от дишащи материи, защото е много горещо през деня. За летните вечери пригответе тънко яке или пуловер, ако почивката ви е през зимата нещо по дебело. Никога не пийте на обществени места алкохол, защото това е забранено. Алкохолът е позволен за сервиране само в ресторантите и баровете на хотелите. По време на Рамадан е добре да не се храните на открито през светлата част от денонощието.

Местната валута е Дирхам, като един е равен на 0,20 евро. Много удобно за българския турист е, че има директни полети от България до Дубай. Така почивката е много по достъпна. Международното летище е на 4 км от града. Бихте могли да се придвижите с такси, метро или автобус. Ако сте на екскурзия или почивка не ви е необходима виза. Документът за пребиваване се издава на летището и е безплатен. Задграничният ви паспорт трябва да е валиден 6 месеца след като се върнете.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук
 
 
 
 

Тагове