Какво да направите преди да заминете на почивка?

668 преглеждания

Няколко страхотни съвета, за да се чувствате спокойни и да се наслаждавате пълноценно на почивката си

Дълго чаканата почивка наближава, а вие вместо да се радвате започвате да се притеснявате за почти всичко. Именно затова в днешната статия ще ви дадем страхотни съвета, за това какво да направите преди да заминете, за да се чувствате спокойни и да се наслаждавате!

Направете списък за пазаруване и багаж

Едно от първите неща, които задължително трябва да направите да си създадете списък, който дори може да използвате при всяко следващо пътуване. Започнете да го създавате от най-важните неща, които не искате да забравите. След това се запитайте, какво е онова, което винаги ви трябва и никога не се сещате да вземете. Отделете си специално място в списъка за козметика, за вещи при инцидент, дори лекарства и дамски принадлежности. Камерата и зарядните са изключително важни наред с четката за зъби и коса, които често не присъстват в багажа.

Ако не можете да си направите подходящ списък помолете приятелка, която е по-организирана да ви изпрати нейния. Добавете онова, което смятате, че е по-подходящо за вас, а другото премахнете. Използвайте го, както преди да тръгнете от дома си, така и на връщане, за да сте сигурни, че не сте забравили нещо в хотелската стая.

Прегледайте автомобила си

Едно от най-задължителните неща, които трябва да направите преди да заминете за чаканата почивка. Проверете автомобила си и ако имате нужда се допитайте до специалистите в Avtosklad, които ще ви предоставят качествени авточасти на страхотни цени.

Не забравяйте да посетите механика си, който да провери всички течности, спирачките, съединителя и скоростния лост. Важно е и всички филтри да са изрядни, особено и този, който отговаря за въздуха в самото купе. Вие е добре да заредите колата повече, защото често има доста задръствания за желаните от всички дестинации. Пригответе си повече вода и малко храна, ако се наложи да изчакате повече от предвиденото.

Когато проверите автомобила си ще сте много по-спокойни и ще пътувате отлично за идеалната почивка.

Отдайте се на процедурите, които заслужавате

Всяка почивка е страхотна, но и вие вероятно имате нужда от различни процедури преди да заминете. Не забравяйте да си купите добра слънцезащита, която да нанесете дори при самото пътуване. Слънцето може да проникне и през стъклата на колата и да нарани кожата ви, която през зимата не е била излагана на него.

Не забравяйте и да се обезкосмите добре, за да не се налага да губите времето си в такива процедури. Заложете и на добър скраб за тяло, които да премахне мъртвата кожа и да ви помогне в борбата с целулита. Сега е моментът да премахнете лака си, ако искате да оставите ноктите ви да почиват. Ако пък предпочитате може да го направите цветен и искрящ, за да е подходящ за вашата пролетно-лятна ваканция.

За да се чувствате наистина спокойни на почивката си е добре да проверите автомобила си, който е най-важната част от всяко пътешествие. Направете списък, който да следите и да не се налага да мислите нещо, което обикновено винаги забравяте. Отделете си няколко дни, в които да се погрижите за себе си и да направите процедурите, от които имате нужда.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук