Какво ще е времето през новата седмица

627 преглеждания

Първият ден от новата седмица започва със силен вятър на територията на цялата страна

Валежи от дъжд обхващат повечето райони на страната в понеделник. До обяд постепенно ще спират, а облачността временно ще се разкъса и ще намалее. Остава сравнително топло за периода с максимални температури между 8 и 13 градуса.

Ще бъде ветровито, за цялата страна е в сила жълт предупредителен код за опасно време. В много райони поривите на стихията ще достигат между 60 и 70 км/ч. В планините вятърът ще е ураганен. Възможно е скоростта му да надвиши 100 км/ч.

Предимно облачно и дъждовно ще бъде над планините. Над 1500 метра ще превалява сняг. Облачността ще намалее за кратко около обяд. Вятърът ще е силен до бурен от южната четвърт. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 3 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около -2.

По Черноморието времето ще е предимно облачно. Следобед се очакват превалявания, които ще спрат до вечерта. Ще духа силен южен вятър. Максималните температури ще са между 9 и 13 градуса. Вълнението на морето ще достигне до 4 бала, а температурата на морската ще е около 9 градуса.

През нощта облачността ще се увеличава и над страната ще започнат снеговалежи от северозапад. Във вторник вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, а с него ще нахлува и по-студен въздух. Възможни са поледици в Северозападна България.

Валежите от сняг ще продължат и в сряда, когато ще бъде много ветровито. До края на деня облачността ще започне да се разкъсва, а температурите ще тръгнат нагоре.

Източник: sinoptik.bg, Снимки: pixabay.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук