Кои са най-добрите съдомиялни машини?

610 преглеждания

За да изберем подходящата съдомиялна, е нужно много повече от това да обърнем внимание на марката

Искате да поддържате дома си с лекота и удоволствие? Животът е благосклонен към вас, защото има високотехнологични решения, с които няма непосилна домакинска задача и няма нещо, което да затрудни човек, когато става дума за почистване, готвене, пране, миене на съдове и прочее. Има толкова много задачи, които лежат на плещите ни, че често се чудим от коя по-напред да започнем, за да бъдем перфектни в поддръжката на дома си и за да сме винаги доволни от резултатите!

Защо във всеки дом трябва да има съдомиялна

Предназначението на миялната машина е да почисти до блясък мръсните чинии и чаши, които за кратко време ще станат скърцащи от чистота и ще са напълно готови за повторна употреба. Звучи страхотно, нали? Присъствието на съдомиялни в съвременните жилища е повече от добра идея особено когато в мивката системно се образува голяма купчина с мръсна посуда, която трябва да измием собственоръчно, ако нямаме специален уред за целта. 

Модерните миялни машини са идеалната възможност да си спестим всички тези усилия и да се посветим на нещо по-приятно от това да прекарваме дълго време под течащата вода с чиния и гъба с веро в ръка. Помислете върху това. 

Как да я изберем

За да изберем подходящата за нашия дом съдомиялна, е нужно много повече от това да обърнем внимание на марката. Тя е от значение, но не и решаващо, за да станем притежатели на уред от ново поколение като този. Водещите критерии за избор са:

- Вместимостта, която уредът предлага – колкото по-голям е капацитетът на уреда, толкова повече посуда ще може да измие наведнъж. Има тесни и по-широки модели;

- Броят на кошниците в миялната машина – отново също много важен критерий, като стандартно те са 2 на брой, но може да има и допълнителна за още по-голяма функционалност;

- Ниво на шум. Средната стойност в случая е около 50 децибела, но се продават и съдомиялни, които работят значително по-тихо;

- Енергиен клас - А++ се счита за един от най-добрите показатели, като е добре да правите разграничение между клас на изсушаване и миене. 

Не се лишавайте от ултра полезни уреди за дома, каквито са съдомиялните. Изберете подходящ модел сега и направете ежедневието си по-приятно.

Кои са най-добрите модели

Повечето модели са с оптимални размери, компактни са, могат да бъдат предназначени за вграждане или да са свободностоящи. Има както малки съдомиялни, така и такива със стандартни габарити. Мини вариантът е предназначен за семейство с малко членове, но са също толкова ефикасни в работата си, както по-големите видове. Всички те работят със специални почистващи препарати за съдове и предлагат различни режими на работа. Сред едни от най-добрите модели на пазара са тези на марки като AEG, BOSCH, Gorenje, Indesit и др., които са произведени с качествени части и имат висока производителност.

Снимки: technomarket.bg, freepik.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук