На днешния ден: Роден е супермоделът Каролина Куркова

487 преглеждания

През 2008 г. е избрана за „Най-сексапилната жена на света“

На 28 февруари 1984 г. в град Дечин, тогавашна Чехословакия е роден супермодела Каролина Куркова. Започва модната си кариера на 15 годишна възраст, като бързо печели популярност и става търсен и любим модел за световни марки и ревюта. На 17 години става корица на американското издание на Vouge.

Каролина

Известни модни къщи като Ив Сен Лоран сключват договори за работа с Куркова, докато през това време тя участва и в кампаниите на Томи Хилфигър, Валентино, Луи Вюитон, Джон Галиано, Шанел, Кристиан Диор, Хюго Бос, Джани Версаче и H&M.

През 2002 г., 22 годишната Каролина Куркова е избрана да носи дамски сутиен на цена от 10 млн. долара по време на модното шоу на Victoria’s Sicret. През същата година е избрана за „Модел на годината“ от списание VH1. Превръща се в неизменна част от „ангелите на Victoria’s Secret“ и дефилира на техните шоута. През 2007 г. е облечена със дамски сутиен с инкрустиран с 2000 диаманта от 800 карата и 10-каратова диамантена брошка.

Като „ангел“, тя печели звезда на холивудската „Алея на славата“ и украсява корицата на Esquire по случай 75-годишнината на списанието, пресъздавайки корицата с Анджи Дикинсън от 1966 г. Куркова присъства и в класацията на сп. People за „100-те най-красиви хора в света“. През 2007 г. тя е на 6-то място в годишната класация на Forbes за най-скъпоплатени модели в света, със спечелени над 5 млн. долара.

През 2008 г. е избрана за „Най-сексапилната жена на света“, като в тази класация изпреварва Анджелина Джоли, Скарлет Йохансон, Хайди Клум, Адриана Лима и др. След края на активната си кариера като модел, Каролина участва в сериали и филми, водещ е на различни церемонии и съдия в риалити формати за модели.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук