Конкурс за сурвачки ще предизвика творческите умения на децата в Церово

4587 преглеждания

Награди за най-оригинална, автентична и най-красива сурвачка ще получат победителите в конкурса за сурвачки организиран от НЧ „Христо Ботев – 1929” в село Церово. В състезанието могат да участват и покажат своите умения, сръчност и познания на българската народна традиция за изработване и украсяване на сурвачки, всички деца от предучилищна възраст до VIII клас. Конкурсът ще се проведе в  три възрастови групи: предучилищна, I-IV клас и IV-VIII клас. Сурвачките трябва да бъдат изработени от естествени материали (усукани разноцветни конци, прежда или вълна, нанизани пуканки и сушени плодове и др.)

До 16 декември е срокът, в който децата могат да предадат изработените и украсените от тях сурвачки в читалище „Христо Ботев – 1929”, като на всяка сурвачка трябва да бъдат посочени трите имена на участника, възраст, клас и учебно заведение.

Всички сурвачки ще бъдат подредени в изложба-базар във фоайето на читалище „Христо Ботев – 1929”, а победителите ще бъдат наградени на коледния концерт, който ще се проведе на 21.12.2016г.

EspressoNews