Костинброд засия в коледна премяна

347 преглеждания

За поредна година Общината украсява живо дръвче и подарява заря на костинбродчани

На 3 декември, Костинброд засия в коледна премяна. В коледни светлини грейна и елхата, която се намира в градинката пред сградата на Общинска администрация-Костинброд.

В празничната вечер, коледен спектакъл, представен от парти агенция „Веселяците“ зарадва всички присъстващи, а най-специалният гост – Дядо Коледа, раздаде подаръци на всички деца, събра писма и се снима с всеки желаещ. Светлините на Коледната елха грейнаха след традиционното броене от 10 до 1, а небето над града засия в приказна заря.

На събитието присъстваха кметът на община Костинброд – Трайко Младенов, д-р Атанас Тенев – председател на ОбС-Костинброд, Александър Ненов и инж. Габриела Трайкова – зам.-кметове на община Костинброд, служители от общинска администрация, общинските съветници Живко Георгиев и Камелия Велкова, Валя Иванова – секретар на община Костинброд, родители и най-важните гости – децата на община Костинброд.

През целия месец декември, в Костинброд ще цари празнична атмосфера.

На 10 декември, от 16.00 ч., в НЧ „Иван Вазов 1947“, магията на песента ще завладее града с „Парад на детската забавна песен”, от 16.00 ч. Всички желаещи да се насладят на музикалните изпълнения на талантливите участници са добре дошли.

От 21 до 23 декември, Коледен фестивал ще забавлява костинбродчани на площад „Иван Вазов“, в града. Част от събитието ще бъде и Коледен пазар, който ще се провежда 10.00 ч. до 22.00 ч., а посетителите ще имат възможността да закупят различни празнични изделия. Фестивална част е  16.00 до 22:00 ч. Организаторите са подготвили богата и разнообразна програма с много изненади, песни, танци и добро настроение.

Община Костинброд провокира въображението на своите жители с конкурс за външна коледна украса, на тема „Костинбродска Коледа“. Всеки, който има желание да се включи в конкурса трябва изпрати до три снимки на украсени къща, двор, балкон, градина, на е-mail: koleda.kostinbrod@abv.bg, в периода от 5 до 16 декември. Снимките трябва да са придружени с информация за адреса на имота и имената на собственика или участника в конкурса. Призьорите в надпреварата, класирани на първо, второ и трето място, ще получат подаръци, в рамките на Коледния базар, на 23 декември.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук