Над 30 представители на Европейската комисия и Европейската селска мрежа посетиха Драгоман

1597 преглеждания

Заедно със Сливница общината бе дадена за пример в реализирането на проекти по ПРСР

Над 30 представители на Европейската комисия и Европейската селска мрежа, както и представители на управляващи органи за развитие на селските райони от Полша, Румъния, Холандия, Испания, Германия, Австрия и други европейски държави посетиха на 22 юни 2018 г. община Драгоман. Визитата се реализира по идея на Министерство на земеделието, храните и горите, а в нея участва и МИГ Сливница – Драгоман.

Целта на посещението бе да бъдат представени проекти, реализирани по Програма за развитие на селските райони в предходния програмен период 2007-2013 г. Сливница и Драгоман бяха избрани като общините с най-много успешно реализирани проекти по програмата.

Високопоставените гости, сред които и Цветомира Стайкова – Директор Дирекция „Развитие на селските райони“ в МЗХГ и Стефан Спасов – Началник отдел към Дирекция „Развитие на селските райони“, бяха любезно посрещнати от кмета на община Драгоман Андрей Иванов, Венцислав Димитров - изпълнителен директор на МИГ Сливница-Драгоман и представители на общинската администрация. Те посетиха Спортна зала „Драгоман“ и ТИЦ – Драгоман, където изгледаха презентация, която ги запозна с успешната реализация на проектите, тяхната необходимост за общината и населението и показателната им устойчивост.

В края на посещението гостите не скриха изключителните си посещения и споделиха, че районът е успешен пример за усвояването на европейски средства и тяхното рационално използване и доказва, че доброто управление и изпълнение на проекти от Програмата за развитие на селските райони е безспорна гаранция за положителното развитие на малките общини в България и тази Програма трябва да продължи.

EspressoNews