Нова детска градина отвори врати в село Томпсън

1788 преглеждания

Тя се помещава в сграда - бивш киносалон, преустроен за нуждите на образователната инфраструктура

Жителите на село Томпсън вече се радват на чисто нова детска градина. Учебното заведение отвори врати на 15.09.2020 г., а официалното му откриване се състоя на 16-ти октомври. Родители и служители не успяха да скрият вълнението и радостта си от факта, че децата на Томпсън ще прекарват най-важните си години от своето израстване и съзряване в модерна, комфортна и уютна обстановка. Новата детска градина се помещава в сграда - бивш киносалон, преустроен за нуждите на образователната инфраструктура и е съобразена с всички изисквания на Наредба № 3 от 5 февруари 2007 г. за здравните изисквания към детските градини на М3, като са осигурени необходимите площи от минимум 100 кв. м. за група, както и 4 кв. м на дете за занималня и зона за следобеден сън.

Обособени са отделни помещения за дневна, спално помещение, санитарни възли, занималня, кухненски бокс. Съществуващата амортизирана дограма е изцяло подменена с PVC със стъклопакет. Фасадното оформление е съобразено със съвременните технологии и решения, осигуряващи, както комфорт на обитателите по отношение на ползването, ефективната поддръжка, така и индивидуалност и естетически издържан външен вид.

Обособено е дворно пространство с декоративни плочи, ограда и детски съоръжения за игра.

Лентата преряза Илия Богданов - заместник-кмет на Община Своге, който отбеляза, че събитието е несъмнена гордост на общинското ръководство и на кмета Емил Иванов. Господин Богданов обърна внимание, че в днешно време не всеки ден отваря врати чисто нова детска градина като подчерта голямото социално значение на успешния проект. Индивидуални подаръци за всяко дете, както и колективни за самата детска градина, поднесе Нина Копринджийска - заместник-кмет. Водосвет за здраве и благополучие на децата и служителите в детската градина извърши отец Росен Андонов.

Източник и снимки: Община Своге

Откриха новата спортна площадка в НУ „Д-р Петър Берон“

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук