Община Своге с пореден спечелен проект с европейско финансиране

955 преглеждания

С реализацията на проектните дейности Община Своге ще подпомогне лицата в нужда в условията на разрасналата се пандемия от COVID-19

„Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 3” по процедура BG05M9OP001-2.101-0044-С01  за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020г, приоритетна ос 2 „Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване“ е поредният проект с европейско финансиране на Община Своге, одобрен за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.

С реализацията на проектните дейности Община Своге ще подпомогне лицата в нужда в условията на разрасналата се пандемия от COVID-19. Ще бъде оказана  подкрепа на възрастни хора над 65 години с ограничения или невъзможност от самообслужване; лица с увреждания; възрастни в риск – лица, които са в зависимост от грижи, поради увреждане, неподвижност или невъзможност за водене на независим и самостоятелен живот; лица, поставени под карантина във връзка с COVID – 19; самотен/ни родител/и с дете/ца до 12 г., които са в невъзможност да оставят децата си сами. На лицата от целевите групи ще се извършва доставка на хранителни продукти и продукти от първа необходимост, лекарства /закупени със средства на потребителите/, заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни услуги от жителите на всички населени места в община Своге.

Услугите на лицата по домовете ще включват: доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, вкл. лекарства (закупени със средства на потребителите или с други средства, различни от тези по договора), заплащане на битови сметки , заявяване и получаване на неотложни административни услуги (със средства на потребителите или с други средства, различни от тези по договора). За предоставянето на услугата ще бъдат наети около 50 лица като броя на обслужваните в домашна среда потребители ще бъде 131.

Общата стойност на проекта е 214 185,00 лева, от които 182 057,25 лева европейско и 32 127,75 лева национално съфинансиране. Продължителността на проекта е 31.12.2020г.

Източник и снимка: Община Своге

Обявиха телефон в помощ самотно живеещите възрастни хора в...
Дирекция „Бюро по труда“, гр. Своге с промени в извършваните ...
Предприети мерки и извършени действия от Община Своге във ...
Кризисен щаб-Своге възстановява дейността на Центъра за ...
Кризисен щаб-Своге със заседание и днес

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук