Общински съвет-Своге ще заседава на 20 ноември

749 преглеждания

Дневният ред включва 12 точки

Редовното заседание ще проведе Общински съвет-Своге на 20.11..2020 г. /петък/. То е насрочено с начален час 10:00 ч., в Конферентната зала на ПГ „Велизар Пеев“. Ето и Дневния ред:

1. Предложение относно съгласуване на предложение за изработване на проект за изменение на действащия подробен устройствен план (ПУП) на село Свидня, община Своге, област Софийска, кв.27 - проект за изменение на Плана за регулация (ПР) за обединяване на урегулирани поземлени имоти (УПИ): XVI 431, XIV435 в един общ УПИ XVI 431,435. ВНОСИТЕЛ: ЕМИЛ ИВАНОВ - Кмет на Община Своге.

2. Предложение относно съгласуване на предложение за изработване на проект за изменение на действащия подробен устройствен план (ПУП) на село Свидня, община Своге, област Софийска, кв.22 - проект за изменение на Плана за регулация (ПР) на урегулирани поземлени имоти (УПИ): XXI 220, ХХV221, ХХVI общ. и XXVII 219 за поставяне на вътрешните им регулационни линии по имотните граници на им.пл.№ 220, осигуряване на лице към улица от 4,50 м на УПИ ХХVII 219 по чл.81, ал.З от ЗУТ, отреждане на предвидените придаваеми се части от имот пл.№221 към УПИ ХХI 220, с площ 9 кв.м за „озеленителен терен“ и изменение за уширяване на прилежащата улица  пред УПИ ХХV 221 - задънена улица с о.т. 191a-911б, като улично регулационната линия мине по имотната граница на имот пл. № 221. ВНОСИТЕЛ: ЕМИЛ ИВАНОВ - Кмет на Община Своге.

3. Предложение относно закупуване на сметосъбиращ камион за зелени отпадъци, многофункционален автомобил с метачно устройство, транспортно-подемен челен товарач, трактор и употребяван високопроходим автомобил със средства от отчисленията по чл. 20 от Наредба № 7 от 19.12.2013 г. за реда и начина за изчисляване и определяне на размера на обезпеченията и отчисленията, изискани при депониране на отпадъци. ВНОСИТЕЛ: ЕМИЛ ИВАНОВ - Кмет на Община Своге.

4. Предложение относно приемане на годишен план за ползване на дървесина от горските територии - собственост на Община Своге за календарната 2021 г. ВНОСИТЕЛ: ЕМИЛ ИВАНОВ - Кмет на Община Своге.

5. Предложение относно провеждане на публичен търг с тайно наддаване за продажба на недвижим имот - частна общинска собственост, представляващ самостоятелен обект със застроена площ от 43 (четиридесет и три) кв.м., находящ се на първи етаж в двуетажна масивна сграда (бивш битов комбинат), попадаща в УПИ II - „За комплексно битово обслужване, поща и здравен дом“, квартал 30 по подробния устройствен план на село Церово. ВНОСИТЕЛ: ЕМИЛ ИВАНОВ - Кмет на Община Своге.

6. Предложение относно съгласие за продажба на недвижим имот - частна общинска собственост, с площ от 240 кв.м., представляващ част от уширение при кръстовище с о.т. 42, североизточно от УПИ VI-49 в квартал 10 по подробния устройствен план на село Зимевица, която реална част се придава към описания урегулиран поземлен имот. ВНОСИТЕЛ: ЕМИЛ ИВАНОВ - Кмет на Община Своге.

7. Предложение относно провеждане на публичен търг с тайно наддаване за продажба на недвижим имот - частна общинска собственост, представляващ поземлен имот с идентификатор  72655.52.544 с площ от 2000 кв.м. по кадастралната карта на с. Томпсън. ВНОСИТЕЛ: ЕМИЛ ИВАНОВ - Кмет на Община Своге.

8. Предложение относно провеждане на публичен търг с тайно наддаване за продажба на недвижим имот - частна общинска собственост, представляват поземлен имот с идентификатор  78481.52.417 с площ от 2000 кв.м. по кадастралната карта на с. Церово. ВНОСИТЕЛ: ЕМИЛ ИВАНОВ - Кмет на Община Своге.

9. Предложение относно съгласуване на предложение за изработване на проект за изменение на действащия Подробен устройствен план (ПУП) - План за регулации (ПР), състоящ се в изменение на УПИ V-54, кв.12 по ПУП на мах. „Букет и Коньовци“, землище на с. Искрец, община Своге, Софийска област, с цел съпоставяне на външната регулационна линия по имотната граница на имот с пл.№ 54 намалявайки площта на имота и създаване на терен за озеленяване. ВНОСИТЕЛ: ЕМИЛ ИВАНОВ - Кмет на Община Своге.

10. Предложение относно кандидатстване на Община Своге с проектно предложение за  предоставяне на безвъзмездна финансова помощ (БФП) по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“/ОПРЧР/ 2014-2020 г., процедура ВG05М9ОР001-1.096 „ДЕТСКИ КЪТОВЕ”,  Приоритетна ос I: „Подобряване достъпа до заетост и качеството на работните места“. ВНОСИТЕЛ: ЕМИЛ ИВАНОВ - Кмет на Община Своге.

11. Предложение относно издаване на запис на заповед от Община Своге в полза на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФ „Земеделие”), обезпечаваща авансово плащане по Проект „Съвременни мерки за борба с горските пожари в община Своге“, Договор № ВG06RDМР001-8.004-0023-С01/07.10.2020 г., мярка 8 „Инвестиции в развитите горски територии и подобряване на жизнеспособността на горите”, подмярка 8.3 „Предотвратяване на щети по горите от горски пожари, природни бедствия и катастрофични събития”, ПРСР 2014-2020 г., съфинансирана от „Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони”. ВНОСИТЕЛ: ЕМИЛ ИВАНОВ - Кмет на Община Своге.

12. Питания.

Източник: Община Своге

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук