От 24 февруари, започва поетапно облекчаване на противоепидемичните мерки в страната

411 преглеждания

Вижте заповедта на министъра на здравеопазването

Считано от четвъртък, 24 февруари, по преценка на собствениците, управителите/организаторите на обекти/мероприятия може в обекта/на събитието да се допускат посетители без изискване да предоставят „зелен сертификат“. Изискването за „зелен сертификат“ остава задължително за персонала на всички обекти с обществено значение. Това става възможно със заповед на министъра на здравеопазването проф. Асена Сербезова.

От същата дата се допуска посещението на до 12 деца в група при провеждане на присъствени групови занятия за деца в езикови, образователни центрове, центрове за подкрепа на личностно развитие и други обучителни центрове и школи при носене на защитни маски за лице, хигиена на ръцете, редовно проветряване на всеки час и дезинфекция.

С пълния текст на заповедта можете да се запознаете в прикачения файл.

В доклада на главния държавен здравен инспектор е предложен тристъпков подход за облекчаване на противоепидемичните мерки, според който от 20 март да отпадне изискването за „зелен сертификат“ в цялата страна при благоприятна тенденция в развитието на епидемичната обстановка.

Заповед № РД-01-103/22.02.2022 г.

Източник: Министерство на здравеопазването, Снимка: pixabay.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук