Поли Недкова - будител на новото време

2984 преглеждания

От Елизабет Тонина, ученичка в 31. СУЧЕМ „Иван Вазов“, гр. София

В днешно време може да посочим много млади хора, които мислят по различен начин и провокират промяна. Създават красиви и уникални неща, носещи познания и въодушевление. Един от тези млади хора, за мен, е Полина Недкова. Тя е театрална актриса и изключително впечатляваща личност. С нейния ентусиазъм и позитивно мислене буди у теб вдъхновение и желание за развитие.

Родена е в Габрово на 19 септември 1992 година. Като дете живее в Добрич, но по-голямата част от живота  ѝ преминава във Варна. Самата тя споделя, че е имала много щуро детство. Със свой приятели е правила „всякакви мисии, бели, експедиции, ходехме с обелени колене и брадички и се катерехме по дърветата“

Изключителна черта, във външния вид на Поли, е нейната коса. Смятам, че точно тя най-добре пресъздава това, което тя носи. Този огън и жар, които имат силата да пленяват и мотивират. Поли е човек за пример, от който има какво да научим. Винаги естествена и непринудена, тя споделя свой опит и преживявания. Допускайки голяма част от хората, в нейното лично пространство, ни показва личност, изпълнена с много вдъхновение, любов и светлина. А начинът, по който играе в театъра, е великолепен. Отдавайки част от душата си в ролите, които играе, тя създава нещо магично. Пресъздава изкуството върху сцената и актьорската игра те завладява, а ти не искаш това време, което си в театъра и се наслаждаваш, да свършва.

Любовта към театъра и желанието да бъде актриса в бъдеще са породени от първата театрална постановка, която гледа - „Макбет“ от Хайнер Мюлер. На следващия ден се записва на театрална школа, а след това гледа спектакъл при всяка възможност, която ѝ се отдава. Ако следите видеата ѝ в YouTube знаете, че всеки неин клип завърша с думите: „Ходете на театър и кот – такоз“. Искрено съм очарована към призива, който отправя. Защото хората имат нужда от изкуство. Възхищавам се на човека, който е. На всички неща, които споделя с нас от личния си живот и всички видеа, които тя посвещава на изключителни хора, които, както тя нарича, са свръхчовеци. Видеата ѝ носят много нови познания и мотивация за работа, както върху нас самите, така и към нещата, които обичаме.

Днес тя работи във Варненския драматичен театър, но също така и в София. Пътува София-Варна по два пъти в седмицата. Ако никога до сега не сте били на нейно представление, съветвам ви да отидете. Няма да съжалявате. Чувствата и усещането, които ще провокира у вас, остават за цял живот.

За вдъхновението Поли споделя, че „Както при всеки човек, то не идва всеки ден, не стои дълго и не е на повикване. Тоест като дойде, вълнението е толкова голямо, че гледам да не го изпусна и да взема максималното. И си давам сметка, че колкото по-отдаден си на нещо, толкова по-често идва вдъхновението.“ и е напълно права. Мисля, че това може да се превърне в съвет за всеки един от нас. Да не изпускаме момента и да бъдем отдадени на нещата, които ни носят удовлетворение.  

Полина Недкова е човек, от който можем да черпим вдъхновение по всяко време. Винаги позитивно настроена, изпълнена с толкова много енергия и светещи очи, които те приканват да създаваш промяна. Тя е от онези хора, от които имаме нужда в живота си. Защото вдъхновението и любовта са винаги около нея. Бих могла да кажа, че е будител на нашето време. Провокира хубава и ценна промяна у хората, и създава прекрасно впечатление, още от първото докосване до нея.

Свръхчовекът на новото време. От кожата до костите е вдъхновяваща и впечатляваща. И както Яворов е казал за себе си: „Аз не живея, аз горя“, така и Поли е личност, която поражда у теб искри, за да гориш и ти. И никога да не угасваш.

Между два свята

Материалът е изготвен от Елизабет Тонина, ученичка в 31. СУЧЕМ „Иван Вазов“, гр. София, за ученическия конкурс „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“

Снимка: Поли Недкова - Фейсбук

„Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на:

RollplastAQ Magnit,  BHTCАвтошкола ВасилевиУНСС360 Creative BulgariaVolontimeМания Принт,  ПГ "Велизар Пеев"

Медийни партньори на конкурса са: 

NOVAБНТBulgaria ON AIRДарик радио, Радио FM+noviteroditeli.bgTeen Stationtopnovini.bg

Партньор и домакин на церемонията по награждаване на призьорите в „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“: Община Враца

Институционални партньори: Община ВрацаОбщина МонтанаОбщина ЧавдарОбщина Елин Пелин