Предстои 13-тото издание на националния конкурс „Най-зелените компании в България“

3176 преглеждания

Надпреварата за „Зелените Оскари“ стартира на 3 април

За тринадесети път, конкурсът на b2b Media „Най-зелените компании в България“ ще оцени и отличи най-отговорните бизнеси, общини, неправителствени организации и личности. Надпреварата в Националния конкурс стартира на 3 април 2023 г.

Идеята зад конкурса е да бъдат отличени и надградени усилията на компании, общини, неправителствени организации, медии и конкретни личности за постигането на устойчиви цели и корпоративно-отговорни стратегии.

Надпреварата е за тези, които имат зелени идеи, кампании, събития, инициативи или инвестиции и самоинициират действия и каузи за да бъде средата, в която живеем безопасна и сигурна.

Конкурсът е допълнен с три нови категории:

ESG лидер

ESG инициатива

ESG програма

Всички категории от надпреварата, можете да видите ТУК.

В рамките на конкурса ще бъдат връчени и специални награди:

Зелена личност – специално отличие, с което се поощряват индивидуалните усилия. Номинациите за личности с кратко представяне на претендента, се приемат на email: office@b2bmedia.bg, най-късно до 14 април.

Зелено перо – за поредна година в конкурса са предизвикани да участват журналисти и блогъри. Те могат да изпращат свои материали, посветени на “зелена” тема на email: office@b2bmedia.bg, в срок до 28 април.

Зелена медия – наградата оценява общ проект за медията или нейна инициатива. Номинации се изпращат на имейл: office@b2bmedia.bg, в срок до 28 април.

Официалната церемония ще се проведе на 15 май 2023 г., когато класираните на първите места в основните и допълнителните категории ще получат своите отличия.

Април
3
 
НАЧАЛО НА КОНКУРСА
Кандидатите попълват онлайн въпроник по избраната от тях категория.
 
Повече
Април
21
 
КРАЙ НА РАННОТО КАНДИДАТСТВАНЕ
Кандидатите могат да се възползват от специална отстъпка, ако подадат своите заявки в този срок.
 
Повече
Април
28
 
ПОСЛЕДЕН ДЕН ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ
Заявките могат да бъдат подадени до края на деня 23:59 часа. 
 
Повече
Май
15
 
ОФИЦИАЛНА ЦЕРЕМОНИЯ
след оценките на журито, класираните на първите три места, ще получат своите отличия.
 
Повече

Конкурсът се утвърди като една уникална инициатива за България, дори и в трудни периода на пандемията, финансови и икономически предизвикателства, бизнеси и организации продължават своята дейност по създаване на безопасна и чиста среда. Идеята на тази надпревара е да бъдат отличени и надградени усилията на бизнеси, общини, неправителствени организации и конкретни личности за постигането на устойчиви цели и корпоративно-отговорни стратегии.
 
Конкурсът е за тези, които имат зелени идеи, кампании, събития, инициативи или инвестиции и самоинициират действия и каузи за по–чиста, по-здравословна и по-устойчива среда. Отново в конкурсната част ще участват медии със свои зелени инициативи и автори, журналисти и блогъри с техни материали, репортажи, публикации на подходяща тематика.
 
Кандидатурите се подават на български език. Допълнителните материали се прилагат чрез платформата за кандидатстване.

Последвайте EspressoNews във Фейсбук