Продължава ликвидирането на незаконните сметища на територията на община Своге

1384 преглеждания

Изцяло почистен е кв. „Осми тунел“ в града

В изпълнение на акцията на общинското ръководство и кмета Емил Иванов по ликвидиране на незаконните сметища в населените места на община Своге, на 9 април бе изцяло изчистен кв. „Осми тунел“ в града. Събраните отпадъци са извозени, терените почистени. Кампанията продължава до пълното преустановяване на нерегламентираното депониране на строителни и битови отпадъци.

Припомняме, че цялостно почистване на сметищата бе извършено и в кв. „Зли дол“, махалите „Домишлярете“ и „Свиново“, района под завода ЗМКИ, с. Свидня.

От края на месец март, стартира и кампания по подмяна на компрометираните, счупени и износени съдове за смет на територията на общината.

Към момента са подменени почти всички кофи тип „Мева“ във всички населени места. Всички 4- кубикови контейнери по главния път Владо Тричков-Лакатник са заменени с чисто нови. Същите са подменени в селата Искрец, Церово, Лакатник, Бов. Предстои подмяна на съдовете и в останалите населени места на общината. От 8 април стартира и подмяната на контейнерите тип „Бобър“.

EspressoNews

Снимки: Община Своге