Развитието на Икономическа зона „Божурище“ е приоритет на общината за 2018-та

1235 преглеждания

Ще я развиват със съвместни инициативи

Развитието на Икономическа зона „Божурище“ е сред приоритетите на общината за настоящата година. Това заяви кметът Георги Димов в интервю за БНТ 2. Мнението му споделят и от Националната компания Индустриални зони, което е и причината заедно да финансират проекта за транспортна линия, която да свързва икономическата зона и столицата.

„Три на брой са, всеки от тях е 16-местен, чисто нови са автомобилите с всички екстри към тях, така че да бъде комфортно на жителите и работещите в Зоната, така че да предпочитат да пътуват с тях, а не с автомобилите си.“, казва в интервюто Георги Димов във връзка с маршрутните коли, които ще обслужват линията и тяхното оборудване.

Маршрутките ще могат да се използват и от граждани, като за пенсионерите от общината ще бъдат безплатни.

Изпълнителният директор на „Национална компания Индустриални зони“, Антоанета Барес, отбелязва: „Разкриването на тази линия ще даде възможност първо да се облекчи трафикът, по-малко хора ще пътуват с автомобили от и за работа, другото, което е възможността, когато търсят нови работници и служители за територията на Икономическата зона от предприятията, които са ситуирани там, да имат гаранция, че имат с какво да се придвижват.“

Както EspressoNews съобщи, маршрутната линия стартира на 10 януари. Колите ще пътуват от Икономическа зона „Божурище“ към София и обратно по график с курсове от 6:35 до 19:10 часа.

EspressoNews