СУ „Летец Христо Топракчиев“ град Божурище е координатор по проект „Водата в нашия свят“ с партньори училища от Турция, Португалия, Италия, Литва и Полша

2266 преглеждания

СУ „Летец Христо Топракчиев“ град Божурище е координатор по проект WOW „Water in our world“ – „Водата в нашия свят“ , финансиран по програма Еразъм +, Ключова дейност 2 – „Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики“, дейност „Стратегически партньорства“, сектор „Училищно образование“.

Проектът е на стойност 137 460 евро. Партньори по проекта са училища от Турция, Португалия, Италия, Литва и Полша. Реализирането на проекта ще даде възможност за развиването на социални умения у участниците, ще възпита не само способността им за възприемане на различните като култура, етнос, вероизповедание, но и популяризирането на толерантността към различните. Дейностите по проекта дават възможност да се опознаят различни държави с техните обичаи, географски и природни особености, което ще доведе до развиването на гражданските компетентности на участниците. Общуването между представители на различни националности, изповядващи различна религия, опознаването на природните богатства ( на различни европейски държави би довело до разбирането, че различието е част от многообразието. Ще им покаже, че различията не са преграда да приемаме хората, че толерантността подобрява комуникацията. Популяризирането на дейностите по проекта ще даде възможност учениците да развият компетенциите си за работа в уеб-сайтове, създаване на авторски текстове за споделяне на впечатления, мултимедийни презентации , както и да интегрират знанията си от различни области в един продукт. Проектът е насочен не просто към получаване на знания за водата и формиране на компетенции по природни науки, а приоритетно в него ще бъдат формирани практически умения, потребни на младите хора за реализация в живота. Спечелването на проекта е не само предизвикателство, но и изключително постижение за екипа на СУ „Летец Христо Топракчиев“.