Спортист Драговищица се наложи над Зенит Церово с 2:1

2957 преглеждания

Спортист Драговищица излезе на второ място след като се изравни по точки с ФК Петърч

Спортист Драговищица се наложи над символичния домакин Зенит Церово с 2:1. Мачът се игра по обяд на стадион "Скала" в Бов където Зенит домакинства през целия сезон. Гостите откриха светканично резултата с гол на Христо Георгиев още в 32-та секунда след бърз пробив. До края на полувремето домакините имаха териториално превъзходство, но без голови положения. Спортист пък организираше предимно контраатаки, някои от тях никак не лоши. Те дори и удариха греда в 44 минута на мача.
 
При резултат 0:1 в полза на драговищенци двата отбора се оттеглиха на почивка. В 58 минута Спортист удвои преднината си с гол на Здравко Милев. Четри минути след това Зенит намали на 1:2 от пряк свободен удар.
До края на мача последва равностойна игра без повече попадения.
 
След победата Спортист Драговищица излезе на второ място след като се изравни по точки с ФК Петърч, но е с по-добри показатели в прекия двубой. В следващия кръг те домакинстват на съседите си от Торнадо Безден. Зенит Церово остава на предпоследното 9-то място с 4 точки и ще гостува на Искра Искрец в следващия кръг.
 
Ангел Лазаров
Снимки: Мони Георгиев