Стартира приемът по подмярка 13.3. "Компенсационни плащания за други райони, засегнати от специфични ограничения" от ПРСР

1011 преглеждания

Землищата, които са включени в обхвата на НР3, са 60 на брой

От днес стартира приемът по подмярка 13.3. "Компенсационни плащания за други райони, засегнати от специфични ограничения" от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. (НР3). За подпомагане могат да кандидатстват физически лица, еднолични търговци и юридически лица, които са активни земеделски стопани по смисъла на чл. 38б от Закона за подпомагане на земеделските производители с площи, регистрирани в Интегрираната система за администриране и контрол (ИСАК).

Финансовата помощ се предоставя под формата на ежегодни компенсационни плащания за хектар допустима площ на земеделски стопани, които извършват земеделска дейност в землища, попадащи в обхвата на районите с други специфични ограничения, определени със заповед на министъра на земеделието, храните и горите в съответствие с Регламент на Европейския парламент и на Съвета. (Опис на землищата )

Землищата, които са включени в обхвата на НР3, са 60 на брой. В резултат на включването на новата подмярка НР3 в изпратената седма нотификация на ПРСР 2014-2020 г. към Европейската комисия, 57 от отпадналите землища от НР2 след извършеното му предефиниране, съгласно регламента, могат да бъдат заявени и да получат подпомагане по подмярка 13.3 (НР3). Заявяването е съгласно Наредба № 6 за прилагане на мярка 13 "Плащания за райони с природни или други специфични ограничения" от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.

Определянето на други райони със специфични ограничения на база биофизични критерии съгласно регламента, е извършено от ИПАЗР „Никола Пушкаров“ и НИМХ, които притежават необходимите компетенции и които бяха ангажирани с определянето на районите с природни ограничения, различни от планинските (НР2).

Приемът на заявления ще бъде в рамките на Кампанията по директни плащания.

Източник: Министерство на земеделието, храните и горите, снимка: pixabay
 
Държавата отпуска 4 милиарда и 500 млн. лв. за спасяване на икономиката
Допълнителни права на лицата, регламентирани в Закон за извънредното
ТЕЛК ще могат да вземат решение само по документи, без преглед на място
Домашни животни могат да бъдат водени на ветеринар и разхождани в парка
Забранява се на лица под 60-годишна възраст да посещават

Информация за коронавирус COVID-19 за граждани:

Актуализирани въпроси и отговори относно новия коронавирус

Подготовка на работното ви място за COVID-19

Препоръки за лица, пътуващи до области и държави с регистрирани случаи на COVID-19

Как да предпазим себе си и околните

Временни насоки за почистване в обекти в контакт с COVID-19, различни от лечебни заведения

Всеки, който има въпроси, свързани с COVID-19, може да ги задава денонощно на информационната телефонна линия на Министерството на Здравеопазването: 02 807 87 57

ЕspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук