Състезание по риболов на събора в село Братушково

1285 преглеждания

Най-добри майсторски умения в риболова по време на събора в село Братушково демонстрира Асен Манов от Сливница, който стана победител в благородното състезание, което се проведе на 25-ти септември на живописния язовир край селото. Негови подгласници станаха Георги Владимиров с второ място и Анелия Дамянова - трета. Както Espressonews писа съборът в селото се провежда в края на месец септември и е посветен на християнския празник Рождество Богородично.

Освен състезанието по риболов, програмата на събитието включи и музикални изпълнения на гостите от Република Сърбия -  “Ритмика“, както и на   Ваня Шушкова, ръководител на дамска вокална група „Детелини“ към читалище “Съзнание 1907“ гр. Сливница и децата от клуба за народни танци от с. Алдомировци към НЧ “Светлина 1919“.

Сред официалните гости на събитието бяха кмета на община Сливница г-н Васко Стоилков, кмета на с. Алдомировци г-н Тодор Петков, секретаря на община Сливница г-жа Ани Иванова и кметските наместници на селата в общината и др.

Espressonews