Фирми от Софийска област са на работно посещение в Москва по инициатива на Областния управител

1195 преглеждания

И Центъра на промишлеността на България в Москва

Първите две фирми от Софийска област се възползваха от възможността за работно посещение в Центъра на промишлеността на Република България в Москва, което Областният управител Илиан Тодоров и заместник-директорът на Центъра Цветозар Генчев се ангажираха да организират по време на среща с бизнеса от региона, която се проведе през месец октомври.

Визитата е част и от дейностите, които предвижда споразумението за сътрудничество между Областната администрация и Центъра на промишлеността. Тя цели да запознае компаниите с условията, които предлага Центърът, както и с регулациите за осъществяване на търговска дейност на територията на Руската федерация, информират от пресцентъра на Областната администрация.

Компаниите, които първи изявиха желание за посещение, са най-големият картофопроизводител „Рай-Агро“ ЕООД-гр. Самоков  и „Транссървиз“ -  оперираща в сферата на хранителновкусовата промишленост. Техните представители са придружени в Москва от началникът на отдел РРУТ в Областната администрация – Мая Велкова-Нелчинова.

Представителите на бизнеса се срещнаха с Любомир Николов – директор на Центъра на промишлеността и с неговия заместник Цветозар Генчев. Те им представиха възможностите, които предлага Центърът за наемане на представителна, търговска и складова площ, за организиране на изложения и други събития.

Ръководството на Центъра на промишлеността на Република България в Москва беше организирало за бизнеса от Софийска област и посещение на „Фуд сити“ - най-голямото тържище за продажба на едро и дребно на всякакви видове стоки – плодове, зеленчуци, ядки, месо, риба, козметика и други стоки на селското стопанство, както и изделия на хранително-вкусовата и леката промишленост. Тържището е разположено на площ от 124 хектара, обслужва ежедневно над 2 000 товарни камиона и има стокооборот от над 2,5 млн. тона на годишна база. То е и мястото за връзка между доставчиците на стоки и търговските вериги в Русия. Заместник-директорът на „Фуд сити“ се срещна с българския бизнес, след което фирмите от Софийска област  бяха запознати с разнообразните възможности на тържището от служител от международния департамент, който разведе делегацията и отговори на всички възникнали въпроси.

Специална зона във „Фуд сити“ е обособена за търговски представителства на отделните държави, където в началото на месец септември тази година беше открит и български павилион, който дава възможност на нашите производители и износители да представят продукцията си и да намерят подходящи търговски партньори на територията на Руската федерация и страните от евразийското икономическо пространство.

Визитата в Москва на представителите на бизнеса от Софийска област продължава до 26 ноември.

EspressoNews