Център за приобщаващо образование стартира безплатен онлайн курс “Запознаване с приобщаващото образование”

3325 преглеждания

Център за приобщаващо образование работи усърдно по програма „Едно училище за всички“ и създаването на Първия български модел за изграждане на приобщаваща училищна среда. С цел повече хора да се запознаят с принципите и философията на приобщаващото образование, екипът на Центъра е подготвил и онлайн курс, подходящ както за учители, така и за широк кръг от специалисти и родители, става ясно от информация публикувана на сайта на Центъра. Онлайн курса е безплатен и лесно достъпен на адрес: http://priobshti.se/trainings.

Курсът включва 4 независими модула, обединени около темата приобщаване: история на приобщаващото образование, основни принципи и възприети рискове при прилагането му на практика; участници в процеса на приобщаване и техните роли; организиране на приобщаването на различни нива и тяхното взаимодействие; Български модел за изграждане на приобщаваща училищна среда.

Всеки модул включва по три сесии. Записалите се в курса, могат да преминават през материалите и задачите в удобно за тях време и място и със своето собствено темпо.

В края на курса участниците получават сертификат, удостоверяващ успешното приключване на обучението.

Сред обучителите са Александра Ангелова, Специалист Обучение и развитие, Анет Маринова, Психолог/ Киничен и социален работник, Димитър Лазаров, Програмен директор, Ива Бонева, Изпълнителен директор.