„Дни на медийната грамотност - 2021” с онлайн обучения и курсове за ментори, учители, ученици, родители и възрастни хора

1279 преглеждания

Всички училища, които искат да станат част от „Дните на медийна грамотност”, могат да го направят като използват някои от готовите програми, подготвени като част от кампанията, или като създадат свои собствени

За четвърта поредна година Коалицията за медийна грамотност (КМГ) организира кампанията „Дни на медийната грамотност”. Чрез серия от събития и инициативи коалицията поставя на дневен ред значението и необходимостта от развитие на медийната грамотност на гражданите от всички възрасти.

Кампанията се осъществява с подкрепата на Министерството на културата, Министерството на образованието и науката, Програмата за малки грантове на Посолството на САЩ в България, Фондация „Америка за България”, УНИЦЕФ -България, “TechSoup Europe” и “Funky Citizens”.
 
„Дни на медийната грамотност - 2021” обхващат онлайн обучения и курсове за ментори, учители и ученици, както и за възрастни хора, в малките населени места; серия видеоуроци в най-големия образователен сайт „Уча.се”; видео и уебинар на тема: „Етично отразяване на деца в медиите”, уебинари за родители; анимационни курсове по безопасен интернет; инициативи на тема дезинформация и проверка на факти; представяне на образователна видеоигра, създадена в България, и мн. др. В секция „Ресурси“ в сайта на Коалицията ще откриете занимания и игри, наръчници, постери и брошури на български език, уроци и презентации за учители, полезни пътеводители за родители, видео, изследователски трудове и др.

Всички училища, които искат да станат част от „Дните на медийна грамотност”, могат да го направят като използват някои от готовите програми, подготвени като част от кампанията, или като създадат свои собствени. Училищата, които се включат в „Дни на медийната грамотност”, ще станат част от общността „Дигитални звезди“.
 
В кампанията могат да се включат и всички организации, за които медийната грамотност е кауза.  Как да станете част от „Дни на медийната грамотност - 2021”, може да научите тук.

Коалицията за медийна грамотност обединява организации в областта на образованието, журналистиката и гражданското участие, академични представители и експерти по медийна грамотност и работи за цялостно интегриране на медийната грамотност в образователния процес и повишаване на медийната грамотност в обществото.

Източник: МОН, снимка: pixabay

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук