Бер-Хелла Термоконтрол на 10 години - над 260 млн. лева инвестиции, 667 работни места и амбициозни планове за бъдещето

611 преглеждания

Компанията е първата, която изгражда свои производствени мощности и развоен център в Икономическа зона „София-Божурище“

На 17 май, „Бер-Хелла Термоконтрол“ ЕООД - част от BHTC ще отбележи официално десет години от старта на своята дейност в България. Събитието ще се проведе в производствената база на дружеството в Индустриален парк София-Божурище и ще привлече вниманието на инвестиционната общност, бизнеса и институциите в страната.

За своите 10 години в България, Бер-Хелла Термоконтрол се утвърди като модел за успешна чуждестранна инвестиция, партньорство с национални и местни институции, водещ работодател и ключов елемент от глобалната маркетингова стратегия на BHTC.

„Нашият бизнес расте и очакваме тази година да достигнем 360 милиона лева, като вероятно ще удвоим тази сума през следващите няколко години“, споделя Мартин Ниланд, Управител на Бер-Хелла Термоконтрол.

Ръководената от него компания е първата, която изгражда свои производствени мощности и развоен център в Индустриален парк София-Божурище, а с оглед на необходимостта от увеличаване на капацитета, през 2020 г., изгражда допълнителни производствени мощности.

Наред с разширяването на дейността, през следващите няколко години Бер-Хелла Термоконтрол, планира сериозни инвестиции в декарбонизация на производствените процеси, постигане на 100 процента консумация на електроенергия от възобновяеми източници и в повишаване на енергийната ефективност.

Бер-Хелла Термоконтрол ЕООД е подразделение на водещия немски производител на Behr-Hella Thermocontrol (BHTC). Компанията се занимава с развойна дейност и производство на електроника за климатични системи за автомобилния бранш.

Продуктовата програма на фирмата включва панели и уреди за обслужване и управление на автомобилни климатични инсталации, климатични сензори, контролери за въздух, PTC нагреватели за стъкла и др.

Клиенти на компанията са множество световни лидери като Audi, Volkswagen, General Motors, BMW, Daimler и др.  

За своята дейност в България, компанията е отличена с редица престижни награди в сферата на човешките ресурси, инвестициите, устойчивото развитие и провеждането на зелени политики.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук