Кметът на община Божурище с разяснение по темата за новосъздаващия се медицински център и дом за възрастни хора в града

3314 преглеждания

Длъжен съм да дам разяснение по темата, поради факта, че в нашата малка общност възникнаха няколко версии за статута на сградата

Кметът на община Божурище Георги Димов, публикува разяснение по темата за новосъздаващия се медицински център и дом за възрастни хора в града:
"Уважаеми жители на община Божурище,
на територията на общината, в частност град Божурище, в сградата на бившия „Ситроен“, е предвидено да се създаде Медицински център ведно с Дом за възрастни хора.
Длъжен съм да дам разяснение по темата, поради факта, че в нашата малка общност възникнаха няколко версии за статута на сградата и едната от тях е, че тя ще бъде предназначена за лечение на хора с ОНКОЛОГИЧНИ заболявания. Това твърдение НЕ Е ВЯРНО, но дори и да беше, смятам, че няма нищо лошо във факта да бъдеш полезен на хората, чийто живот е в риск и да направиш всичко възможно да се почувстват по-добре и Дай Боже да оздравеят.
Към днешна дата в община Божурище няма постъпили инвестиционни намерения, за създаване на болница за лечение на ОНКОЛОГИЧНИ заболявания!
Както написах по-горе, в сградата ще се помещава голям медицински център, разположен на партерния етаж, като на него се предвижда да бъдат разположени 10 водещи кабинета, една лаборатория и две манипулационни стаи.
Лекарите и кабинетите ще бъдат със следните специалности:
- Кардиология
- Неврология
- Урология
- Гинекология
- Ендокринология
- Гастроентерология
- Вътрешни болести
Всеки кабинет ще притежава ехограф и всеки лекар, работещ в кабинетите, ще има компетенцията да преглежда с такъв!
Също така, за улеснение на всички граждани, както и на хората, които ще се помещават на по-горните етажи в сградата, е предвидено да има и РЕНТГЕН!
Медицинският център ще бъде на разположение всеки делничен ден, като можете да намерите всички изброени специалисти целодневно, без да се ангажирате с това дали са там в определени дни.
На горните три етажа на сградата ще се помещава Дом за възрастни хора, който се изгражда/създава по последните изисквания и стандарти при грижата за възрастни хора.
Мястото е просторно и светло, за да приветства посетителите, да им бъде приятно да го посещават дори и само за предлаганите манипулации от центъра, както и за хората, които ще обитават дома!
Към момента в сградата текат ремонтни дейности, след тяхното завършване се очаква да отворят врати и медицинският център и домът за възрастни хора!"

Източник и сн.: Георги Димов, Фейсбук

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук