Министър Кирил Вътев: Има голям потенциал в съвместното представяне на българските храни и туризма

3012 преглеждания

Министър Вътев подчерта, че новият екип на Министерството на земеделието и храните ще вложи цялата си енергия и познания, за да анализира процеса на производство на селскостопански продукти от фермата до масата

„Там където се презентира туризмът, трябва да се представят и българските храни и напитки, там, където се представят българските храни и напитки, винаги трябва да се презентира и българският туризъм“. Това каза министърът на земеделието и храните Кирил Вътев на форума Green Week 2023: "Зеленият преход в страните от Централна и Източна Европа 2023". Министър Вътев откри дискусия на тема храни и продоволствена сигурност. Участие в нея взеха и министърът на земеделието, горите и водното стопанство на Република Северна Македония Люпчо Николовски и  Атидже Алиева-Вели, член на ЕП.

Министър Вътев подчерта, че новият екип на Министерството на земеделието и храните ще вложи цялата си енергия и познания, за да анализира процеса на производство на селскостопански продукти от фермата до масата, и ще работи заедно с абсолютно всички производители, за да се постигне максимално обезпечаване на цялата агрохранителна верига с български продукти.

Министърът допълни, че българското земеделие има потенциал да произвежда многократно по-големи количества и да бъде преодолян дисбалансът, който наблюдаваме в момента по отношение на плодове, зеленчуци, мляко и месо.

В рамките на форума министър Вътев проведе среща с министър Николовски, на която двамата обсъдиха възможностите за сътрудничество в областта на земеделието.

Източник и снимки: Министерство на земеделието и храните

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук