Министър Кирил Вътев: Традиционните български храни и вина имат потенциал за високи пазарни успехи

6360 преглеждания

„Надявам се сътрудничеството с нашата съседна Румъния да се задълбочи и да вървим към високи пазарни успехи заедно“

Традиционните български храни и вина имат потенциал за високи пазарни успехи. Това каза министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, който посети Фестивала на виното, който се провежда в село Орешак, град Троян. На събитието присъстваха още областният управител на Ловеч Виктор Стойчев, изпълняващият длъжността игумен на Троянския манастир архимандрит Стефан и кметове на общини от района.

Изложението е организирано по международния проект „Открий го! Местното вино“ на сдружение „Местна инициативна група (МИГ) Троян, Априлци, Угърчин“ и се финансира по подмярка 19.3 „Подготовка и изпълнение на дейности за сътрудничество на местни инициативни групи“ от ПРСР 2014 – 2020 г. В него си сътрудничат три местни инициативни групи от България и четири от Румъния, като за българските партньори по проекта са финансирани дейности за 568 038 лева.

„Надявам се сътрудничеството с нашата съседна Румъния да се задълбочи и да вървим към високи пазарни успехи заедно“, каза министър Вътев.

Той разговаря с участниците от България и Румъния - 15 винарни, производители на местни храни, месо, сирене, хлебни и сладкарски изделия, които са представени в 25 шатри в Националното изложение на художествените занаяти и изкуства в село Орешак, и пожела успех на събитието и на всички изложители.

Източник и снимки: mzh.government.bg

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук