Община Монтана удължава срокa на конкурса за рисунка „Тъпан бие, хоро се вие”

1381 преглеждания

Това се налага вследствие извънредната ситуация в България и въведените национални мерки за борба с вируса COVID-19

До 1 септември 2020 г. се удължава срокът за изпращане на творби за конкурса за детска рисунка „Тъпан бие, хоро се вие”, организиран от Община Монтана.

Това се налага вследствие извънредната ситуация в България и въведените национални мерки за борба с вируса COVID-19. Освен това преподаватели от страната и чужбина се свързаха с организаторите на конкурса, за да съобщят, че поради карантината нямат възможност да изпратят подготвени от учениците им рисунки.

 До момента за конкурса, който е съпътстващо събитие на Международните празници на духовите оркестри „Дико Илиев”, в общината са получени рисунки от 7 чужди държави: Белорусия, Индия, Русия, Словения, Турция, Хонконг, Шри Ланка.

На адреса на Община Монтана – ул. „Извора” 1, пристигнаха и рисунки и от 17 населени места в България: Ахтопол, Банкя, Биркова  (община Велинград), Благоевград, Божурово (община Добрич), Варна, Враца, Вършец, Кюстендил, Лясковец, Луковит, Плевен, Пловдив, с. Сотиря (община Сливен), Сливен, с. Тодорово (община Исперих),  София.

Организаторите на творческото състезание разчитат, че след възстановяване на нормалния ритъм на образователния процес в училища, школи, клубове и творчески студия, талантливите млади художници ще пресъздадат в различни жанрове и техники темата на конкурса – „Музиката и танците на моя народ”.

Регламентът на конкурса е публикуван на сайта на Дико-Илиевите празници.

Три победи и една загуба за годечките тенисисти в Монтана
В Монтана откриха изложба посветена на осми март
С какво настроение Монтана отбеляза Националния празник
Община Монтана връчва по-големи награди в четвъртото издание ...

Източник: Община Монтана, снимка: pixabay

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук