Община Монтана връчва по-големи награди в четвъртото издание на биенале „Тенец”

1576 преглеждания

От 21 до 29 септември 2020 г. ще се приемат творбите за участие

От 21 до 29 септември 2020 г. ще се приемат творбите за участие в четвъртото издание на Националната изложба биенале “Тенец”.

Тя е посветена на Йордан Радичков. Организира се от Община Монтана в партньорство със Съюза на българските художници /СБХ/, Художествена галерия „Кирил Петров“ – Монтана, Представителството на СБХ – Монтана, Дружеството на художниците „Тенец” - Монтана.

С актуализирания статут на биеналето, приет на 27 февруари от Общинския съвет на Монтана, се увеличава стойността на наградите, връчвани от общината. Наградата на името на Йордан Радичков в размер на 2000 лв. ще бъде присъдена на произведение, свързано с творчеството на Радичков и духа на Северозапада. Четирите равностойни награди във всеки раздел - живопис, графика, скулптура и приложни изкуства, вече са по 1000 лв. На същата стойност е и наградата на СБХ. Освен това ще бъде отличен и млад автор /до 30 години/, който ще получи парична сума от 500 лв. от сдружение „Приятели на Радичков''.

За участие в биеналето се приемат творби, създадени през последните три години. Изрично е изискването да не са участвали и награждавани в други изложби и конкурси. Авторите могат да представят до три творби от всеки раздел. 

Изложбата с отличените творби ще бъде открита на 5 октомври 2020 година в художествена галерия „Кирил Петров” (раздел „Живопис”) и в експозиционна зала „Кутловица” (за раздели „Графика”, „Скулптура” и „Приложни изкуства”).

Три победи и една загуба за годечките тенисисти в Монтана
В Монтана откриха изложба посветена на осми март
С какво настроение Монтана отбеляза Националния празник
Община Монтана удължава срокa на конкурса за рисунка...

Източник: Община Монтана

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук