Парламентът заседава извънредно днес по казусите с Търговския регистър и "Олимпик"

1400 преглеждания

Депутатите прекъсват лятната си отпуска

Парламентът се събира на извънредно заседание в 13:00 часа днес. Инициативата за неговото свикване бе на парламентарната група на БПС за България, а поводът – сривът на Търговския регистър и фалита на кипърската застрахователна компания „Олимпик“, който остави над 200 000 българи с невалидни застраховки и неизплатени щети.

Лятната отпуска на народните представители е прекъсната с подписите на 61 от тях, които лидерът на БСП Корнелия Нинова внесе в деловодството на Народното събрание вчера.

Предложеният дневен ред включва разглеждане на проект за решение по случая със ЗК „Олимпик“ и изслушване на премиера Бойко Борисов за срива в Търговския регистър.

Ще съберат ли кворум депутатите – предстои да разберем.

Припомняме, че във връзка с проблема изпълнителният директор на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова подаде оставка, а не нейно място във вчерашния ден министърът на правосъдието назначи Габриела Козарева.

Във фалита на "Олимпик" пък някои експерти видяха пропуски в законодателството, а правителството поиска оставката на заместник-председателя на Комисията за финансов надзор Ралица Агайн, която отговаря за застрахователния сектор.

EspressoNews