Новоизбраните депутати в 45-ото Народно събрание положиха клетва (видео)

1556 преглеждания

Петима депутати под карантина се заклеха чрез видеоконферентна връзка

Новоизбраното 45-о Народно събрание се събраха на първото си заседание в старата сграда на парламента на пл. "Народно събрание" 2.

Съгласно Конституцията първото заседание на новия парламент се свиква с указ на президента Румен Радев и се откри от най-възрастния присъстващ народен представител в 45-ото Народно събрание - Мика Зайкова.

В пленарната зала прозвучаха химнът на Република България и химнът на Европейския съюз. Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова също присъстват на първото пленарно заседание. Държавният глава отправи обръщение към народа и Народното събрание.

Петима депутати под карантина се заклеха чрез видеоконферентна връзка. Сред тях е и лидерът на "Има такъв народ" - Слави Трифонов. Под карантина се закле и Халил Летифов от ДПС.

Преди това депутатите приеха решение за възможност на народни представители под карантина да участват в заседанието на Народното събрание чрез видеконференция.

Очаква се изявления да направят представители на политическите сили в Народното събрание. След това ще бъде избран председател и заместник-председатели на 45-ото Народно събрание.

Източник: dariknews.bg

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук