Талантите от „Работилница за репортери 2020“ с прием в катедра „Медии и обществени комуникации“ на УНСС

638 преглеждания

Участниците ще учат журналистика само след събеседване в катедрата

Най-добрите участници от ученическия конкурс-обучение „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“ ще имат възможност да се обучават в катедра „Медии и обществени комуникации“ на УНСС, като приемът им ще се реализира само след събеседване с представители на катедрата.

В катедра „Медии и обществени комуникации“ има две специалности. Едната е „Медии и журналистика“, другата - „Медия икономика“. Студентите и от двете специалности изучават дисциплини, които им дават фундамента по отношение на комуникациите - медии, ПР, реклама, но в учебните им планове фигурират и специфични дисциплини, които да разграничат профила им. Едните студенти се подготвят за журналисти, рекламисти, пиари, продуценти, а другите  получават знания в посока медиен мениджмънт.

По думите на доц. Стела Ангова, ръководител на Катедра „Медии и обществени комуникации“, член на журито на „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“, преподавателски състав в катедрата е от 11 души, които имат зад гърба си актив като автори на научни книги, участие в изследователски проекти, практически опит в медии, ПР, рекламни и продуцентски агенции. Те са и ментори - приемат като голяма отговорност какво преподават, как преподават, какви послания излъчват. Това е много важно за добрата работна среда.

Катедрата разполага с радио-телевизионно студио, което се използва не само за конкретните дисциплини, но и за заснемане и на интервюта с гости, рекламни клипове и събития. Студентите не пишат само курсови работи. Те помагат в заснемането и интервютата и са пълноправни колеги в това отношение и са автори седем сборника, в които изследват онлайн медиите и описват добри практики от разследващата журналистика.

Студентите завършили висшето си образование в катедрата работят във всички национални медии - БНТ, Нова тв, bTV, БНР, Bulgaria ON AIR, Дарик радио, „24 часа“, „168 часа“, сп. „Икономист“  и много други. Други се реализират успешно в сферата на пиара и са част от големи агенции. Трети имат интерес към продуцентската дейност и  работят в продуцентски къщи. Друга част от тях се връщат отново в УНСС като докторанти.

Екипът на EspressoNews благодари на катедра „Медии и обществени комуникации“, за това, че за трета поредна година подкрепят „Работилница за репортери“.

„Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на:

RollplastAQ Magnit,  BHTCАвтошкола ВасилевиУНСС360 Creative BulgariaVolontimeМания Принт,  ПГ "Велизар Пеев"

Медийни партньори на конкурса са: 

NOVAБНТBulgaria ON AIRДарик радио, Радио FM+noviteroditeli.bgTeen Stationtopnovini.bg

Партньор и домакин на церемонията по награждаване на призьорите в „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“: Община Враца

Институционални партньори: Община ВрацаОбщина МонтанаОбщина ЧавдарОбщина Елин Пелин