Баница с тиква, кокосова захар и овесени ядки – рецептата на седмицата и поредния финалист в „Сподели своя вкус с Espressonews“

2032 преглеждания

Десислава Стоева е фитнес инструктор и е привърженик на питателната и домашно приготвената храна. Тя е поредния финалист в първото издание на кулинарния конкурс „Сподели своя вкус с Espressonews“.  Нейната екзотична баница с тиква бе най- харесваната  рецепта през изминалата седмица.

 

Продукти:

-          1/2 пакет кори за баница (пълнозърнести или обикновени )

-          Рендосана ан едро тиква

-          Кокосова захар

-          Олио

-          Смлени фини овесени ядки

-          Смлени орехи

-          канела

Начин на проготвяне:

Всяка кора се поръсва с рендосана на едро тиква,

от изброените продукти по 1 суп.л. :

кокосова захар, олио (мазнина по избор, може и по-малко), смлени фини овесени ядки, смлени орехи, канела на вкус.

Всяка кора се навива на руло и се подрежда в тава. Най- добре застлана с хартия.

Пече се 180 градуса до зачервяване.

 

Да ви е сладко!

С кулинарния конкурс „Сподели своя вкус с Espressonews“  даваме възможност за изява на всеки любител на домашно приготвената храна и нейното стилно представяне! Ако желаете да се включите в конкурса и Вие вижте  правила и условия  за участие.

EspressoNews