„Медии и журналистика” - сред най-желаните специалности от бъдещите бакалаври в УНСС

3059 преглеждания

Университетът запълни всички места още на първо класиране

„Медии и журналистика” е една от най-предпочитаните специалности от кандидат-студентите в УНСС. Това обяви на ректорът на ВУЗ-а проф. Стати Статев. Сред най-желаните професионални направления и поднаправления, включващи общо 43 бакалавърски специалности, са още "Финанси, счетоводство и контрол", "Икономика и бизнес", "Икономика на инфраструктурата" и "Право“.

Всички места по плановия прием на студенти в Университета за национално и световно стопанство са запълнени още на първото класиране с резерви, стана ясно още.

Резултатите са обявени на сайта на УНСС и чрез SMS-и до кандидат-студентите. Те имат срок да се запишат или да потвърдят участие в следващо класиране от 11 до 14 юли. Второто класиране ще стане ясно на 17 юли.

3522-ма първокурсници ще бъдат приети през новата учебна година в УНСС по държавна поръчка - в редовна и дистанционна форма на обучение, информират още от висшето училище.

Една от наградите за участниците-призьори в тазгодишното издание на "Работилница за репортери - Родова памет", беше именно възможността да се обучават в кадедра "Медии и обществени комуникации" на УНСС без да полагат на задължителния изпит по "Български език и литература".

EspressoNews