50 години Драгоман

1521 преглеждания

С тридневни тържества ще отбележат първия юбилей от обявяването на селището за град

С тридневни тържества в Драгоман ще отбележат 50-тата година от обявяването на селището за град. По традиция, празникът на града се отбелязва в последната събота на месец август, като през тази година, по повод юбилея, програмата на честванията ще започне още в четвъртък - 29.08., с тържествена сесия на Общински съвет-Драгоман, в 15:00 ч.

В 18:00 ч. на централния площад в града, най-малките жители и гости на Драгоман ще се насладят на забавна детска програма, а веднага след нея, специално за драгоманчани ще пеят рок и поп звездите Дичо и Теди Кацарова. Ще бъде отделено внимание и на кампанията "Мечта за дете".

Празничната програма на 30 август, петък, е посветена българския фолклор и гостите от съседна Сърбия. Първи на сцената ще излязат танцьорите от ансамбъл "Ритмика" към НЧ "Мелдия 2012", след тях ще пеят изпълнителите от НЧ "Драгоман 1925". Своят поздрав към Драгоман и неговите жители ще отправят и гостите от съседна Сърбия - танцови и музикални състави от Бела Паланка, "Тик Так Бенд", група "Трубачи" от Цариброд и певицата Ирина.

Кулминацията на тържествата по повод на юбилея ще бъде в събота, 31 август, когато организаторите от Община Драгоман са предвидили отново забавления за децата, които ще започнат в 16.15 часа. Празничният водосвет по повод деня на града ще бъде отслужен в 17:30 ч., в градския храм "Св. Арх. Стефан". 

В 18:150 ч. на централния площад ще бъде открит официално празника, като след тържествените приветствия, публиката ще може да се наслади на изпълнения на духов оркестър, танци с латино звездата Раул Торес. В 21:15 ч, на сцената ще излезе фолк-дивата Галена, която повече от час ще пее за драгоманчани и техния ден. 

По традиция, събитието ще завърши с празнична заря, която ще озари небето над града в 22:30 ч. Екипът на EspressoNews.bg кани всички жители и гости на града и общината да се насладят в пълна степен на празничната програма, като отбележат заедно годишнината от обявяването на Драгоман за град.

Мария Маркова