Teen Power – първият семинар за тийнейджъри в България

960 преглеждания

Това лято ще започне различно за младите хора в тийнейджърска възраст с първия по рода си еднодневен семинар – Teen Power: Промени живота си за 6 часа

Това лято ще започне различно за младите хора в тийнейджърска възраст с първия по рода си еднодневен семинар – Teen Power: Промени живота си за 6 часа, който ще се проведе на 5 юни (събота) от 11 – 17 ч. в сградата на Международното Висше Бизнес Училище - гр. София, ул. Винсент ван Гог 7.

Тийнейджърството е един от най-предизвикателните периоди в развитието на всеки човек, когато е нужен авторитет извън семейството, който не само да успокои страховете на младостта, но и да подкрепи и мотивира чрез своя личен пример и опит. „Споделената лична история и опит е най-истинският пример и вдъхновение за развитие, затова поканихме интересни личности и примери за младите хора от реалния живот, с които да ги срещнем на живо. Хора, които вярват в техния потенциал и лична сила, и ги подкрепят“, споделя г-жа Веселина Радкова, основател на Образователна група „Светлина“, която е организатор на събитието.

Teen Power е предназначен за тийнейджърите в гимназиална възраст (7-12 кл.), а участието в събитието е напълно безплатно. Необходима е единствено регистрация в сайта на ивента – www.teenpower.bg. Присъствените места са ограничени. Предвидено е и излъчване на живо онлайн, както на сайта на събитието, така и във Facebook страницата: https://www.facebook.com/teenpower.bg.

За да се срещнат с младите хора в Teen Power „влизат“ Иван и Андрей, тв водещи и продуценти, създатели на платформата „Bulgaria Wants You“ и проекта „ДНК“, Павел Колев и Ицака, двама от най-добрите content creator-и и стриймъри в България, Крис Захариев, кинорежисьор и дигитален водещ на „България търси талант“, създател на проекта „Да се изгубиш нарочно“, Белослава Хинова - най-успешният български модел, Михаил Стефанов, основател на Академията за тийнейджъри „Mини мишини“, Руслан Летейски, който само на 22 години разработва собствено софтуерно приложение - Checkout X и създава своята „компания за милиони“, Валентина Каролева, актриса с главна роля във филма „Доза щастие“ и актьорът Алекс Алексиев от „Откраднат живот“, Филип  Лхамсурен, един от тримата в света, прекосили Амазония сами, Христо Тенчев, съсобственик на гимназията СофтУни Светлина и създател на „XS Software” и Биляна Савова - графичен дизайнер и създател на програмите за личностна трансформация „Plan to be” и “8for8”.

А модератори на събитието са Юлиан Караджов - един от гласовете на младежката медиа Teen Station и водещ на подкаста „От А до Я“ и Симона Станева от гимназията СофтУни Светлина.

Освен срещите с тези невероятни личности, тийнейджърите ще могат да се забавляват и с любими и интересни активности извън залата в специална chill зона като:

-  Графити демонстрация, в която JahOne - един забележителен творец и артист, ще покаже на живо магията на своето изкуство;

-  Скейт корнър, където един от най-добрите скейтъри и про райдъри в България - Тодор Харизанов ще демонстрира лично какво означава да владееш скейта;

-  А с любезното съдействие на „Дарц Републик“, всеки желаещ, ще може да провери своите умения по точност и координация.

Предвидена е и томбола с награди от лекторите, както и много изненади от спонсорите на събитието.

Днес младите хора са изправени пред редица предизвикателства, но този период в началото на съзнателния път от техния живот също означава вяра, смелост, любов и надежда, които само трябва да бъдат разпалени.

Спонсори и партньори на събитието са Software group, СофтУни Светлина, Bioderma, Победа АД, Frudada, Девин, Teen Station, Bulgaria wants you, Rebrand, Международното висше бизнес училище, Battle pass и Evedo, a медийни партньори са образователният Pedagogika.bg, BTV media group, noviteroditeli.bg и obekti.bg.

Teen Power е най-новият проект на Образователна група „Светлина“ - първата институция за холистично образование в България, която включва: Иновативно основно училище “Светлина“, Първата частна лицензирана гимназия за IТ и дигитални умения в България – “СофтУни Светлина”, верига детски ясли и детски градини, Фондация „Бъдеще в Светлина“, създадена в подкрепа на децата, образователният блог за родители и специалисти – Pedagogika.bg и първата по рода си в България платформа за видео уроци за развитие на най малките - Edutalents.me

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук