Балет „Фейри денс“ набира деца за нови групи по класически балет в гр. Божурище

1413 преглеждания

Репетициите ще се провеждат в читалище „Христо Ботев“, като ще се провеждат и през лятото

Балет „Фейри денс“ набира деца за нови балетни групи в гр. Божурище. Репетициите ще се провеждат в читалище „Христо Ботев“, като ще се провеждат и през лятото.

Заниманията по класически балет се водят от Стефан Илиев, балетмайстор-педагог, завършил НУТИ и Музикална академия в София:

"Каним всички, които желаят да се присъединят към нашата група. Балет „Фейри денс“ е винаги отворен и готов с радост да посрещне всяко едно ново дете. Обучението по класически балет е съобразено с възрастта и възможностите на всяко дете. Дори в бъдеще то да не избере класическия балет за своя професия, за нея или него ще останат ползите от изучаването на това изкуство. Класическия балет изгражда едно красиво, стройно и здраво физически тяло, възпитава и формира ценности за красиво и добро, развива мисленето и паметта, чувство за ритъм, музикалност, създава дисциплина и отговорност. Особено работи за изграждането на правилна стойка на тялото, поставя в правилно положение гръбначния стълб, което предотвратява изкривявания особено при деца, прекарващи дълго време в седнало положение в училище или пред компютъра. Всички деца влизат в залата с много голямо желание, защото знаят, че класическия балет работи в тяхна полза. Сега се подготвяме за две изключително сериозни участия, които ще се проведат следващата седмица  - руска олимпиада и участие в испанския фестивал в НДК. Предстоят ни още участия в международни фестивали, както и в телевизионни предавания.".

Допълнителна информация, желаещите могат да получат на телефон: 0988 800 361.

Повече за Балет „Фейри денс“:

Балет „Фейри денс“ е школа за професионално обучение по класически балет, която провежда своите репетиции в читалище „Христо Ботев“ – гр. Божурище и в читалище „Иван Вазов“ – гр. Костинброд. В нея участват деца на възраст от 4 до 15 години.

Балетът има редица участия и заслужени награди, някои от които:

- 1-во място за балет „Фейри денс“, купа, 6 златни медала, диплома за ръководителя на балета, дипломи за всяко дете

На 7 декември 2019 г. балет "Фейри денс" участва в Международна танцова олимпиада, организирана от посолствата на Русия, Сърбия и Гърция в България. В олимпиадата взеха участие около хиляда деца и юноши от девет страни (България, Русия, Сърбия, Гърция, Румъния, Китай, Италия и др.) Балет "Фейри денс" се представи с изключително сложен испански танц, чиято хореография е по методиката за 10-11 клас, с деца на възраст 5-7 години. Балетът печели 1-во място.

- 6 златни медала, дипломи и грамоти от танцов фестивал "Dance Together" в София

Фестивалът "Dance Together" се проведе на 14.12.2019 г. в Модерен независим театър, гр. София

- Второ място на първи тур, първо място на втори тур на международен фестивал-конкурс, организиран със съдействието на испанското посолство в България и испанският културен институт „Сервантес“.

Първият и вторият тур се проведоха онлайн, 5-9 юни 2020 г. с участници от над 32 страни на 4 континента, оценявани от международно жури и точкова система. Балетът получи покана за участие на финал през септември в НДК.

- Първо място, шест златни медала и дипломи, с получени 9.80 точки на участие в „Първа международна онлайн олимпиада“, 14.08.2020 г.

- Първо място в танцова категория, купа и диплома на испанския фестивал в НДК, койото се проведе на 5.09.2020 г.

- Участие в Международен фестивал на изкуствата в Панама (онлайн). Фестивалът се проведе на 12.10 2020 г., с междуконтинентално участие.

- Международен италиански фестивал „Орфей в Италия“ - трето място и дипломи за участие

- Участие в Международна танцова олимпиада – Ниш – Сърбия (онлайн) – 4 златни медала

Снимки: freepik

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук