В Бов отново ще отбележат Националния празник със спускане на огромен трибагреник

1026 преглеждания

За седма поредна година бовчани почитат по този начин деня на Освобождението

За седма поредна година родолюбивите жители на селата Бов и Гара Бов ще отбележат националния празник на България трети март като спуснат огромен национален трибагреник на скалата срещу гарата в живописните селища в Искърското дефиле.

Събитието вече е традиция, която предизвиква интереса и уважението на хора от цялата страна и превръща селищата в едни от своеобразните центрове на честванията по повод националния празник. 

Празничната програма на 3 март ще започне в 11:30 ч., като част от нея ще бъдат освещаване на знамето и хоро, в подкрепа на инициативата „Пробуждане с хоро на 3 март“. Спускането на трибагреника ще започне в 12:00 ч. Водещ на събитието за поредна година ще бъде Анета Вълканова, а фолклорната певица Светла Дукатева ще се погрижи за настроението на всички присъстващи.

И тази година организаторите отправят своеобразно предизвикателство към всички гости - да бъдат облечени автентично, патриотично и/или с народни носии.

Благотворителната кауза, която тази година ще бъде подкрепена чрез продажбата на ръчно бродираните подложки и мартеници освен, са обучителните дейности по проекта за „Родителски кът“ в библиотеката, в Бов.

Източник и снимка: Бов - две селища с една история и едно име

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук