В търсене на подходящата кухненска мивка - на какво да обърнем внимание?

385 преглеждания

Закупуването на нова кухненска мивка е дългосрочна инвестиция в комфорта, стила и удобството на Вашия дом

Закупуването на нова кухненска мивка е дългосрочна инвестиция в комфорта, стила и удобството на Вашия дом. Ако сте избрали подходящ модел, мивката ще Ви служи вярно в продължение на години. Затова е важно да направите информирано решение. Нека не забравяме все пак, че една подмяна e свързана с отделяне на време и ресурси, които може да си спестите, ако последвате съветите, които сме Ви подготвили в тази статия.

Ако сте в търсене на подходящата кухненска мивка, ето на какво трябва да обърнете внимание.

Размери и характеристики

Изборът на кухненска мивка може да е трудно начинание, когато не сте сигурни откъде да започнете. За да не се загубите в големия избор на модели, които се предлагат на пазара, Ви съветваме първо да уточните размерите и характеристиките на Вашата нова мивка. Това е една добра отправна точка, която ще Ви бъде ориентир в търсенето и ще Ви помогне да стесните кръга от възможни варианти.

Специалистите съветват, ако избирате мивка за ново жилище, да прецените размерите в зависимост от това колко често ще я използвате, дали ще миете съдовете на ръка, колко голямо е домакинството Ви и с какво пространство разполагате. Ако само искате да подмените страда мивка и не желаете да се ангажирате с допълнителни ремонти или подмяна на плота, тогава е препоръчително да изберете нов модел със същите размери, за да бъде монтирането възможно най-лесно и бързо.

Материалът, от който ще е направена мивката, също не е за подценяване. Препоръчваме Ви да проучите предимствата и недостатъците на различните алтернативи, за да бъдете сигурни, че вземате модел, който е съобразен с Вашите изисквания за комфорт, дълготрайност и не на последно място - стил. Още един допълнителен съвет от специалистите е да се поинтересувате от изискванията за поддръжка и почистване, тъй като те са важни, за да запазите мивката Ви чиста и красива.

Други характеристики, за които е добре да помислите предварително, е дали се нуждаете от допълнително корито. То е удобен вариант за по-заети домакинства, тъй като осигурява повече удобство при миенето на съдове, както и при приготвяне на храната. От гледна точка на монтажа, уточнете за себе си дали търсите модели за долно вграждане, или бордови мивки.

Визия и стил

Вече загатнахме, че изборът на материал е пряко свързан с избора на материал. Ако търсите цветно решение за Вашата кухня, композитните кухненски мивки предлагат наистина голяма възможност за избор на цвят. Също така, имат стилна и изискана визия, която лесно ще се впише във Вашия интериор.

Изборът на смесител за кухненската мивка, също ще има значение за цялостната ѝ визия. Така че, ако искате да сте в крак с тенденциите, може да замените традиционния хромиран смесител с матов вариант.

Цена

След като сте помислили по горните две точки, ще имате и по-ясна представа какъв модел мивка търсите. На този етап е важно да определите и бюджета, който може да отделите за тази нова покупка. Съветваме Ви да разгледате в какъв ценови диапазон се движат цените на мивките, към които сте се насочили и дали Вашият бюджет се вписва в него. Добрата новина е, че може да откриете мивки за кухня на изгодни цени, които едновременно с това предлагат красива визия, устойчивост и качество.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук