Владимир Василев: "Няма как да остана равнодушен пред таланта на тези деца, които показват България по начин, по който всеки един от нас трябва да вижда"

3727 преглеждания

Владимир Василев: "Няма как да остана равнодушен пред таланта на тези деца, които показват България по начин, по който всеки един от нас трябва да вижда"

Най-голямата автошкола в България – „Василеви“ ще подкрепи за втора поредна година талантите от "Работилница за репортери". Една от големите награди в тазгодишното издание на ученическия конкурс-обучение отново ще бъде безплатен шофьорски курс за придобиване на правоспособност за управление категория B.

Автошколата, която е една от най-модерните и технически обезпечени школи за обучение на водачи на превозни средства от всички категории в цяла Източна Европа има активна политика в сферата на корпоративната социална отговорност. Проектът й "Мисия безопасност", с който се насочва внимание към продължаващото обучение и превенцията, като най-сигурно средство за намаляване на катастрофите по пътищата на България е носител на престижното първо място  националния конкурс „Годишни награди за пътна безопасност“, в категория „Инициативи за пътна безопасност от фирми и корпорации“, както й първо място в годишните награди на b2b Media в категорията за Корпоративно социална отговорност. Проектът „Мисия безопасност“ има и благотворителен характер, като в това отношение "Василеви" си партнира с Holiday Heroes. Автошкола „Василеви“ е носител и на приз „Добрият пример 2017“ в категория „Благотворителност, свързана с подпомагане на инициативи в региона”.

Специално за EspressoNews, Владимир Василев, създател и управител на автошколата сподели: "Няма как да остана равнодушен пред таланта на тези деца, които показват България, българската история, традиции и потенциал по начин, по който всеки един от нас трябва да вижда. Техните текстове са вълнуващи, искрени, емоционални и затрогващи. За втора година следя представянето и съм изключително впечатлен от неизчерпаемия творчески потенциал и възможности на тези млади хора. Те дават съвсем друга представа за страната ни и за бъдещето, каквото бихме могли да изградим. Не мога да не ги подкрепя и не бива да не ги подкрепяме, защото ако останем равнодушни към този стремеж за себеизява, повишаване на знанията и реализация чрез умения и талант, ще стана съучастник на тяхното обезверяване и демотивация. Въпросът е каква България искаме да изградим и оставим на децата си и на бъдещето, и аз категорично предпочитам тази България, в която талантливите млади българи срещат подкрепа, реализират се успешно тук и мечтаят да създадат, спрямо тази, срещу която в момента живеем и за положението, в която често роптаем.".

През 2017 г., автошкола "Василеви" отново подкрепи Работилницата, като впечатлени от таланта на участниците в нея, тя предостави не една, а две награди за класиралите се на първо и второ място в проекта. Симеон Симеонов от Годеч  победител в "Работилница за репортери 2017 - Разкажи за твоята България" вече успешно проведе своя курс и положи изпит за правоспособност. След навършването на 18 години, се очаква това да направи и класирания на второ място Ивайло Ивайлов от Божурище. Стойността на един шофьорски курс към момента е 650 лв.

„Работилница за репортери 2018 – Родова памет“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative BulgariaУНССVolontime.

EspressoNews