Връх Яворец ще събере любителите на планината за 56-ти път

4255 преглеждания

В рамките на инициативата ще се проведе и Туристически зимен събор на върха

Tрадиционният поход до връх Яворец (1393 м.) тази година ще се проведе на 25 януари /събота/. Походът датира от 1964 г. и се провежда ежегодно всяка последна събота на месец януари. В рамките на инициативата ще се проведе и Туристически зимен събор на върха, информират организаторите от ТД „Репей“ - Лакатник, на фейсбук страницата на събитието.

За поредна година походът ще стартира от две изходни точки. Първата група ще тръгне от село Лакатник в 10:00 ч. Втората изходна точка е площада на село Бов, също с начален час 10:00 ч. Всички желаещи да се включат в зимното приключение могат да получат повече информация от Мария Лазарова - 0888 277 608 (за групата от Лакатник) и Боян Новков - 0889 916 669 (за групата от Бов).

ПСС-отряд Лакатник съветват участниците да бъдат добре екипирани за зимната планина и подготвени за преход в зимни условия. Необходими са топли дрехи, туристически обувки, гети, храна и вода, шапка, бъф/шал и ръкавици, слънчеви очила, добре заредени телефони и планинска застраховка. Не забравяйте да проучите предварително маршрута и да съобщите на близките си къде отивате.

EspressoNews

Снимка: Яворец`2020, Фейсбук