Връх Яворец ще събере любителите на планината за 55-и път

1852 преглеждания

В рамките на инициативата ще се проведе и Туристически зимен събор на върха

Традиционният поход до връх Яворец (1393 м.) тази година ще се проведе на 26 януари /събота/. Походът датира от 1964 г. и се провежда ежегодно всяка последна събота на месец януари. В рамките на инициативата ще се проведе и Туристически зимен събор на върха, информират организаторите на фейсбук страницата на събитието.

За трета поредна година походът ще стартира от две изходни точки. Първата група ще тръгне от площада на село Лакатник в 10:00 ч., Втората изходна точка е площада на село Бов, също с начален час 10:00 ч., Всички желаещи да се включат в зимното приключение могат да получат повече информация от Мария Лазарова - 0888 277608 (за групата от Лакатник) и Боян Новков - 0889 916669 (за групата от Бов).

Организаторите съветват участниците да бъдат добре екипирани за зимната планина и подготвени за преход в зимни условия. Необходими са топли дрехи, туристически обувки, гети, храна и вода, шапки и ръкавици, слънчеви очила, добре заредени телефони и планинска застраховка.

„Всички - приятели на планината, милеещи за тукашните обичаи, родолюбци и съмишленици към местните туристически традиции, на тази дата си подаваме приятелски ръка и си казваме: Да бъде! Заповядайте на 26 януари да се сгреем в зимния студ с огън, мръвки, тежки вина и с добри приятели.“, призовават организаторите в официалната фейсбук страницата на събитието.

EspressoNews

Снимка: Яворец'2019, Фейсбук