Ден за безопасен интернет по Da Vinci на 8 февруари

692 преглеждания

Гледайте „Потърси го!“, за да получите най-добрите съвети за разумно, безопасно и любезно общуване в интернет

Канал Da Vinci се заема с мисията да направи интернет едно по-безопасно място. Не пропускайте Деня за безопасен интернет с маратонното излъчване на оригиналната продукция на Da Vinci „Потърси го!“ на 8 февруари от 10:00 до 10:50 ч. Сериалът е за позволените и непозволените неща, свързани с интернет безопасността за деца, и обхваща теми от кибертормоз до защита на лична информация, както и много други. 

В тази образователна поредица, номинирана за BAFTA, в 18 кратки епизода героите задават всички важни въпроси, докато обикалят из света онлайн, за да помогнат на семействата да научат повече за онлайн безопасността. Какво е интернет по принцип? Как да разпознаваме фалшивите новини? Кога е време да излезем от мрежата? Следвайте Мая, Джак и Гран в ежедневните им приключения в интернет и намерете отговорите на тези и на много други въпроси.

Децата обичат да се гмуркат в дигиталния свят. А кой родител не се притеснява от това какво прави детето му онлайн? С колоритните герои на „Потърси го“ и децата, и родителите им ще се научат по забавен начин как безопасно да си проправят път в интернет, знаейки какво да правят, какво трябва да избягват и кое представлява заплаха и не трябва да бъде правено. Канал Da Vinci създава среда, в която семейството може да участва заедно в ученето като приключение.

Гледайте „Потърси го!“ по Da Vinci на 8 февруари, за да получите най-добрите съвети за разумно, безопасно и любезно общуване в интернет.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук
 
 
 
 

Тагове