Медицински чудеса по канал Da Vinci от 11 декември

746 преглеждания

Разберете по забавен начин всичко, което ви интересува в областта медицината и биологията

Време е за „Операция „Ох!“ - лекарите близнаци Крис и Занд ван Тюлекен експериментират и си проправят свой път си в завладяващия свят на медицината и биологията. Със забавни факти и хумор енергичните братя демонстрират как работи човешкото тялото и показват болниците по достъпен за по-малките зрители начин.

Любимите ни лекари се завръщат за нов сезон на „Операция „Ох!“. Пригответе се за още медицински чудеса и впечатляващи експерименти, които са по-космати, по-страшни и по-луди отпреди. Защо мигаме с очи? Как отровата на скорпиона може да спаси живот? И защо д-р Крис е облечен като огромен език?! Открийте отговорите на тези и много други въпроси в новия сезон на „Операция „Ох!“ от 11 декември по Da Vinci - всяка събота и неделя в 14:35 ч.

Докторите ще ви запознаят с невероятните дискове, които пазят гръбнака, ще ви покажат защо вратът ви се върти и ще направят експеримент с истински кран. Те провеждат супергеройски експеримент, за да ви покажат и съвършения дизайн на ребрата! После ще разгледат белите дробове и ще демонстрират как да измерим колко въздух могат да поемат те. Вижте ги и как се потапят в басейн от желе, за да демонстрират как работят клетките...

Доктор Крис ще се облече като гигантски език, за да ни покаже как се храним и как да тестваме вкусовите си рецептори, доктор Занд ще се срещне със скорпион с медицински умения, а със специални експерименти двамата заедно с доктор Рон ще ни демонстрират защо мигаме и каква е уникалната структура на нашето ухо! Лекарите ще разберат и какво е това, което причинява страха на телата ни, а Ох-бебетата ще станат на една година и ще разберем какво ги кара да се смеят и защо ходят по различен начин от нас! След това докторите показват как се тренира мозък и коя част от мозъка ни помага да усещаме различни миризми и предизвикват две семейства да  се съревновават в състезание за памет.

Вижте как  функционира невероятното и удивително човешко тяло и какво се случва, когато то не функционира както трябва! От странното до невероятното - време е да разберете по забавен начин всичко, което ви интересува в областта медицината и биологията - от 11 декември, всяка събота и неделя по канал Da Vinci.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук
 
 
 
 

Тагове