Жълт код за снеговалежи и силен вятър в цялата страна

711 преглеждания

Очакват се виелици и навявания

Времето в сряда ще е облачно и ветровито. На много места ще има валежи от дъжд, а в Предбалкана и по високите полета на Западна България ще има снеговалежи. Температурите ще продължават да се понижават и дъждът постепенно навсякъде ще премине в сняг в нощта срещу четвъртък.

В сила е жълт код за обилни снеговалежи и силен вятър за цяла България.

При силен вятър: Ако сте далеч от дома, скрийте се в подлез или 

Най-значителни снеговалежи ще има в Родопите, а по-късно в Предбалкана и Североизточна България. Вятърът ще е умерен и силен от северозапад. Прогнозират се виелици и навявания. Максималните температури днес ще са между 2 и 7 градуса.

Над планините ще е облачно и ще има снеговалежи. Вятърът ще е силен от север-северозапад. Максималните температури на 1200 метра ще са около -2 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около -9 градуса.

Облачно ще е и над Черноморието, където днес ще има интензивни валежи от дъжд. В нощта срещу четвъртък ще завали и сняг. Вятърът ще е умерен до силен от северозапад. Максималните температури ще са около 6 - 7 градуса, температурата на морската вода е около 8 градуса, а вълнението на морето е 3-4 бала.

Снимка: pixabay.com

Източник: sinoptik.bg

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук