Температури до 35°С в четвъртък

574 преглеждания

Къде ще има валежи

Слънчево време в четвъртък. Дневните температури ще се повишат и максималните в повечето райони на страната ще са между 30 и 35 градуса.

В следобедните часове ще се развива купеста облачност, но вероятност за превалявания ще има само на изолирани места в Източна България. Валежите ще са краткотрайни, на тук-там интензивни.

Предимно слънчево време очаква плажуващите по Черноморието. В най-топлата част на деня температурите на въздуха ще се колебаят между 28 и 31 градуса, а тези на морската вода – между 24 и 26 градуса. След пладне ще се появи купеста облачност и е възможно слабо да превали по северното крайбрежие.

Незначителна облачност ще има в следобедните часове и над планините, но като цяло денят ще е предимно слънчев, с минимална вероятност за валежи. Максималните температури ще са между 18 и 25 градуса, в зависимост от надморската височина.

В последния делничен ден на първата августовска седмица отново ще се радваме на предимно слънчево време, със следобедни превалявания от летен характер на изолирани места в планините и на Изток.

Дневните температури ще се повишат с градус-два, а вятърът ще е слаб до умерен от североизток. Такова ще бъде времето и в събота.

Източник: sinoptik.bg, Снимки: pixabay.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук